Ana sayfa » Güncel » “BOŞ ALAN KALMAYACAK, HER TARAFI AĞAÇLANDIRACAĞIZ..”

“BOŞ ALAN KALMAYACAK, HER TARAFI AĞAÇLANDIRACAĞIZ..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-İzmir Orman Bölge Müdürü Zafer Derince, kentte geçen ay meydana gelen orman yangınının ardından alanda boş bölgenin kalmayacağını belirterek, her tarafı ağaçlandıracaklarını bildirdi.

Göreve dün başlayan Derince, yaptığı yazılı açıklamada, Menderes Orman İşletme Müdürü Mehmet Çaprazlı ve İzmir Orman İşletme Müdürü Erdal Şahan ile 18 Ağustos’ta başlayan yangından etkilenen bölgeleri helikopterle incelendiklerini ve çalışmalar hakkında bilgi aldıklarını aktardı.

Derince, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin yangın sırasında ve sonrasında gelişmeleri sürekli takip ettiğini belirterek, şunları kaydetti:

“Biz burayı kesinlikle zamanında ağaçlandıracağımızı taahhüt ediyoruz. İzmirlilerle, sivil toplum örgütleriyle beraber bir metrekaresi bile boş kalmadan bu alanlar ağaçlandırılacaktır. Sahaya geldim, gördüm, arkadaşlarımız gerekli çalışmayı başlatmışlar. 30 Ağustos’ta ilk dozerimiz sahayı sürmeye başladı. Şu anda da kesim işleri devam ediyor, enkaz boşaltılıyor ve 11 Kasım 2019’da burada fidanlar toprakla buluşacak..

Kaynak-AA

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com