Ana sayfa » Güncel » BÜYÜKŞEHİR’DEN ALİAĞA’DAKİ SÜT KUZULARINA! SÜT. DAĞITIM KÜLTÜR VE YALI MAHALLESİNDEN BAŞLADI..

BÜYÜKŞEHİR’DEN ALİAĞA’DAKİ SÜT KUZULARINA! SÜT. DAĞITIM KÜLTÜR VE YALI MAHALLESİNDEN BAŞLADI..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2012 yılında başlattığı “Süt Kuzusu Projesi” 7.yılında. İlk yıl 1 milyon 142 bin litre süt ile başlayan dağıtımlar 2018 yılı sonunda 65 milyon litreye ulaştı.

Süt Kuzusu uygulamasıyla 1-5 yaş grubunda çocuklar ayda bir 8 litre süt alıyor. Sütler 62 ekiple 373 mahallede kapı kapı dolaşılarak 135 bin çocuğa dağıtılıyor. Süt Kuzusu, 2018 yılı sonunda kentimizde yaşayan 10 bin göçmen çocuğa da  ulaşmaya başladı.

Projenin kapsamının büyümesi ile birlikte 10 ekip, Aliağa, Torbalı, Menderes, Urla, Seferihisar, Kemalpaşa, Menemen ve Foça ilçelerinin 96 merkez mahallesinde 20 bin çocuğa daha süt dağıtımına başladı. Böylelikle Süt Kuzusu Projesi’nden yararlanan çocuk sayısı 155 bine ulaşmış olacak.

BUGÜN KÜLTÜR VE YALI MAHALLESİNDE DAĞITILIYOR, YARIN DİĞER MAHALLELERDE DEVAM EDECEK..

Bu kapsamda Büyükşehir ekipleri bugün Aliağa Kültür ve Yalı Mahallelerinde süt dağıtımına başlandı. Muhtarlıklar kanalıyla önceden belirlenmiş olan evlere giden ekipler, 1-5 yaş arası çocuğu bulunan ailelere süt dağıtımı yapıyor. Dağıtımın yarın diğer mahallelerle devam edeceği, Aliağa’nın bütün mahallelerine ise 1 hafta-10 gün içinde dağıtım yapılacağı bilgisi edinildi.

“Süt Kuzusu Projesi” İzmir Büyükşehir Belediyesinin en önemli sosyal projelerinden birini oluşturuyor..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com