Ana sayfa » Güncel » “İZBAN ÇİN SEDDİ GİBİ, ÇİĞLİ’NİN İKİ YAKASINI BİR ARAYA GETİRECEĞİZ..”

“İZBAN ÇİN SEDDİ GİBİ, ÇİĞLİ’NİN İKİ YAKASINI BİR ARAYA GETİRECEĞİZ..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-İlçenin ortasından geçen İZBAN hattının yerin altına alınması için Çiğli Belediyesi’nin meclis gündemine madde geldi. Toplantısında oy birliğiyle karar alındı.

Buna göre; rayların yeraltına alınmasını kapsayan projenin İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ve ilgili kurumların stratejik planlama ve yatırım programlarına girmesi için karar alındı.

Çiğli Belediyesi’nin Eylül ayı olağan meclis toplantısının ikinci oturumu Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Başkan Utku Gümrükçü idaresinde gerçekleşti. Toplantıda ilçe adına önemli kararlar alınırken İZBAN’ın yeraltına alınmasıyla ilgili flaş bir gelişme yaşandı. Proje için hazırlanan komisyon raporu meclis gündemine geldi.

Çiğli Belediyesi’nin yönetimi ve meclisi İZBAN’ın yeraltına alınmasını kapsayan projenin İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ve ilgili kurumların stratejik planlama ve yatırım programlarına girmesi için karar aldı.

İZBAN ÇİN SEDDİ GİBİ…

AK Parti Grup Başkan Vekili Hüsnü Boztepe, “Bu önemli bir karar… Temenni ediyoruz 5 yıl içinde bunu beceririz. İZBAN Çin Seddi gibi ilçeyi ikiye bölüyor. Karşıdan karşıya geçiş 1-2 yerde var. Büyükşehir, bakanlık ve kurumlarda yapılacak çalışmalarda hepimizin desteği olacak” açıklamasında bulundu.

“ÇİĞLİ’NİN İKİ YAKASINI BİR ARAYA GETİRECEĞİZ”

Başkan Gümrükçü, geçtiğimiz günlerde Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in düzenlediği ilçe belediye başkanları istişare toplantısında konuyu gündeme getirdiğini belirtti. Gümrükçü, “Salı Günü büyükşehir belediye başkanımıza ve bürokratlarına bir sunum yaptık. Kent için ulaşımın rahatlatılması yönünde önerilerimiz oldu.

Demiryolunun mümkünse yeraltından ya da yer üstünden geçmesiyle ilgili bir önerimiz oldu. Birçok yerde İZBAN yerin üstünden geçiyor ve çok sayıda ilçe de yerin altına aldırmaya çalışıyor. Ama Çiğli’nin bir özelliği var. Hiçbir ilçede meydanından geçen ve kentin merkezini ikiye bölen bir yapı yok.

Biz bu konudaki görüşümüzü İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ilettik. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğü, Ulaştırma Bakanlığı, ilgili kurum ve kuruluşlar, kim varsa parti gözetmeden kim hep beraber Çiğli’nin iki yakasını bir araya getireceğiz.

İZBAN’ın yeraltına alınması, Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı tarafından Çiğli’de oy kullanan, Çiğli’de yaşayan tüm vatandaşlar adına ortak bir öneriyle meclise gelmiştir” diye konuştu. Madde oy birliğiyle kabul edildi. Gümrükçü, “Hepimize hayırlı olsun. 5 yıl içince öncelikle takip edeceğimiz konu budur” ifadelerini kullandı.

AK PARTİ ‘HAYIR’, CHP ‘EVET’ DEDİ, ÇİĞLİ BELEDİYESİ SODEMSEN’E ÜYE OLDU!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in öncülüğünde kurulan Sosyal Demokrat Kamu İşverenleri Sendikası’na (SODEMSEN) üye olunması noktasında karar alındı. AK Parti Grubu, Çiğli Belediyesi’nin sendikaya üye olmasına karşı çıkarken CHP oylarıyla madde kabul edildi.

AK Parti Grup Başkan Vekili Hüsnü Boztepe konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bunun bir karşı sendika olduğunu önceki oturumda söylemiştim. Bu bir patron sendikasıdır. Bunun sosyal demokrat bir partiye yakışmayacağını dile getirmek istiyorum. Bunu ilerleyen süreçlerde göreceğiz. Bu sendika çalışanlar için sıkıntı yaratacak. Siz buna üye olmuşsunuz, kurmuşsunuz. Biz buna karşıyız” dedi.

Başkan Gümrükçü ise, “Her dünya görüşünün Türkiye’de bir sendikası var. Aynı dünya görüşündeki belediye başkanlarının örgütlenerek bir araya gelmesi, kendi dünya görüşlerine göre bir işçi işveren ilişkisinin kurulmasına yol açma noktasında doğaldır diye düşünüyorum. Bizler SODEMSEN’e kurucu olduk. Şimdi de üye olacağız” açıklamasını yaptı.

AK Parti Grubu ret oyu kullandı. Çiğli Belediyesi meclisten çıkan oy çokluğu kararıyla SODEMSEN’e üye oldu..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com