Ana sayfa » Kültür-Sanat » DÜNYA FİLM FESTİVALLERİNDE 73 ÖDÜL ALAN FİLM ALİAĞA’DA..

DÜNYA FİLM FESTİVALLERİNDE 73 ÖDÜL ALAN FİLM ALİAĞA’DA..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

Yurt içindeki tüm sinema salonlarında vizyona giren yerli ve yabancı filmler aynı anda Aliağa Gençlik Merkezi’nde sinemaseverler ile buluşmaya devam ediyor. Sinema tutkunlarının adresi haline gelen Aliağa Gençlik Merkezi’nde bu hafta yepyeni beş film vizyona girdi. 

Aliağa Belediyesi tarafından projelendirilerek vatandaşların hizmetine sunulan Aliağa Gençlik Merkezi’nde her hafta olduğu gibi bu hafta da birbirinden seçkin son yapım filmler gösterime girdi. Üç ayrı salonu ile hizmet veren Aliağa Gençlik Merkezi’nde bu hafta; Dünya Film Festivallerinden 73 ödül alan ve 110 festivalde finalist olan ‘Bozkır’ ile Ulaş Bahadır’ın yönetmenliğini yaptığı komedi-aksiyon türündeki ‘Serseriler’ yerli yapımlar olarak gösterime sunuldu.

Yerli yapımların yanı sıra yabancı yapımlarda izleyici ile buluştu. Yabancı yapımlarda; Bollywood yıldızı Salman Khan’ın yeni filmi ‘Bharat’ ve ilk filmiyle dünyada izlenme rekorları kıran korku filmi ‘Bölüm 2’ de bir hafta boyunca Aliağa Gençlik Merkezi’nde olacak. Çocuklar için ise ‘Aslan Çocuk’ isimli animasyon çizgi filmi gösterime girdi. 

BOZKIR

Filmin vizyona giriş tarihi: 6 Eylül 2019 (1s 55dk)

Tür: Dram

Oyuncular: Soydan Soydaş, Tarık Tanrısever, Süleyman Kabaali

Seanslar: 10.00 / 11.15 / 17.45

Film hakkında: Abdullah ile Çolak Ziya, Konya’nın Bozkır ilçesinde yaşayan iki arkadaştır. Geçimlerini silah satarak kazanan Abdullah ve Çolak Ziya, her ne kadar birbirlerinden farklı karakterlere sahip olsalar da, yıllardır birlikte hayat mücadelesi vermişlerdir. Abdullah, sözlüsü Emine ile evlenmek için çabalarken, Çolak Ziya ise günü kurtarmaya çalışarak yaşar. Hayatta her şeyden önce mertlik, namus ve şerefe önem veren Abdullah ve Çolak Ziya, bir gün asker arkadaşları Testici Bekir’in evine ziyarete gittiklerinde, kendilerini tahmin edemeyecekleri bir durumun içerisinde bulurlar. Testici Bekir evde yoktur ve onlarla arkadaşlarının eşi Süheyla ilgilenmektedir. Bu durumu fırsat bilen Çolak Ziya, genç kadını yalnız bulduğu bir esnada, ona tacizde bulunur. Abdullah’ın gelmesi ile kaçmaya başlayan Çolak Ziya, Bozkır’ın ıssız tepesine geldiğinde, Abdullah’ın tek kurşunu ile ölür. Büyük bir pişmanlık ve öfke içerisinde olan Abdullah, adalete teslim olmaya karar verir. Ancak hapishanede yaşadığı zorluklar, Abdullah’ın hayatını alt üst eder. Abdullah, sözlüsü Emine’ye kavuşma umuduyla, suçunu inkar etmeye karar verir. Bozkır kabadayısı olan Erol Kara’nın da suçu üstlenmesi ile serbest kalan Abdullah için, asıl hesaplaşma şimdi başlayacaktır.

SERSERİLER

Filmin vizyona giriş tarihi: 6 Eylül 2019 (1s 42dk)

Tür: Komedi, Aksiyon

Oyuncular: Ulaş Bahadır, Sadık Gürbüz, Semra Dinçer

Seanslar: 10.30 / 14.30 / 21.30

Film hakkında: Serseriler, kurdukları mobil kumarhane ile köşeyi dönmeyi planlayan üç kafadarın hikayesini konu ediyor. Meslekten ihraç edilmiş eski bir polis olan Bülent ile düzgün bir hayatı, ailesi olmayan Fuat iki yakın arkadaştır. Aynı barda işletme müdürü ve güvenlik görevlisi olarak çalışmaya başlayan Fuat ile Bülent, patronlarının tatile gitmesini fırsat bilip mekanın alt katındaki depoyu kumarhaneye çevirir. Kumarhaneden köşeyi dönmeyi düşünün Fuat ile Bülent’in hayali, polislerin düzenledikleri operasyonla suya düşer. Kendilerini nezarethanede bulan ikilinin yolu burada bir mağazayı hackleyen Yılmaz ile kesişir. Serbest kalmalarının ardından birlikte parayı bulmanın yolunu arayan üç kafadar, giriştikleri işlerin hepsini batırır. Yeniden kumarhane işine dönmek isteseler de kısa sürede yakalanma korkusundan bu düşüncelerinden vazgeçen ekip, Yılmaz’ın aklına gelen mobil kumarhane fikrini hayata geçirmeye karar verir. Banka hesaplarını hackleyerek gereken parayı toplayan Yılmaz, vakit kaybetmeden mobil kumarhaneyi açar. Sonunda istedikleri sonucu elde eden Fuat, Bülent ve Yılmaz, çok geçmeden peşlerine düşen Emniyet teşkilatını atlatmak için zorlu bir mücadeleye girişir.

BHARAT:

Filmin vizyona giriş tarihi: 6 Eylül 2019 (2s 6dk)

Oyuncular: Salman Khan, Katrina Kaif, Disha Patani

Seanslar: 12.00 / 15.00 / 18.00 / 21.00

Film hakkında: Bharat, bir ailenin özgürlük için verdiği zorlu mücadeleyi konu ediyor. Bharat, henüz sekiz yaşında bir çocukken, ailesi ile birlikte hayatlarını kurtarmak için evlerini terk eder. Ülkeden ayrılacakları sırada ablasının kaybolması, ailenin planlarını değiştirir. Babası, ablasını bulmak için geride kaldığında küçük çocuk babasına, ne olursa olsun ailesini bir arada tutacağına söyler. Bharat, Karşısına türlü zorluklar çıksa da o sözünü tutmak için elinden geleni yapar. Aradan geçen onca yılın ardından yetişkin bir adam olduğunda bile Bharat, babasına verdiği sözden güç alarak yaşadığı zorlukların üstesinden gelip ailesini bir arada tutmaya çalışır.

BÖLÜM 2

Filmin vizyona giriş tarihi: 6 Eylül 2019 (2s 50dk)

Oyuncular: Bill Skarsgård, James McAvoy, Jessica Chastain

Seanslar: 12.30 / 15.30 / 18.30 / 21.00

Film hakkında: Bölüm 2, seytan palyaçonun geri dönmesi ile yirmi yedi yıl sonra yeniden bir araya gelen Ezikler Kulübü üyelerinin hikayesini konu ediyor. Aldığı yenilginin üzerinden geçen yirmi yedi yılın ardından Pennywise, Derry kasabasına geri döner. Ezikler Kulübü’nün üyelerinin her biri bir yana savrulmuş, sadece Mike kasabada yaşamını sürdürmeye devam etmektedir. Mike, tıpkı yıllar önce olduğu gibi insanların ortadan kaybolmaya başlaması sonucu arkadaşlarını kasabaya çağırmaya karar verir. Pennywise’ın geri dönüşü sebebiyle, çocukken söz verdikleri gibi kasabaya geri dönen yetişkinler bir kez daha şeytani palyaço ile karşı karşıyadır. Ancak yıllar sonra bir araya gelen ekibin birbirlerini yeniden tanımaları da bir hayli zor olur. Artık evli bir adam olan Bill ve sevgilisinden şiddet gören Beverly başta olmak üzere, tanıştıklarından bambaşka hayatlar yaşayan eski arkadaşlar, bir kez daha el ele vermek zorunda kalır.

ASLAN ÇOCUK (Animasyon Çizgi Film)

Seanslar: 10.00 / 13.15 / 16.30 / 19.45

Filmin vizyona giriş tarihi: 6 Eylül 2019 (80 dakika)

Film Hakkında: The Lion Kid, yersiz yurtsuz bir aslan yavrusu olan Kidd Mane’nin denk geldiği Tuckerville kasabasında yaşadıklarını anlatıyor. Kidd Mane, evi olmayan bir aslan yavrusu – yani şerifsiz bir kasaba olan Tuckerville’nin batı yerleşimine girene kadar! İnsanlarla tanışmak ve arkadaş edinmek için Kidd iş başvurusunda bulunur ve uzun süredir acı çeken belediye meclisinin küçük bir yardımcısı olan Hakim Ryker, Bayan Scarlet ve Bayan Clarabelle – Tuckerville’in yeni şerifi olur.

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com