Ana sayfa » Güncel » ALİAĞA-MANİSA YUNT DAĞI KARAYOLU, İHTİYACI KARŞILAMIYOR..

ALİAĞA-MANİSA YUNT DAĞI KARAYOLU, İHTİYACI KARŞILAMIYOR..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Aliağa-Manisa Yuntdağ Karayolu ihtiyaca cevap veremiyor. Aliağa’dan Manisa’ya gitmek için çok kısa bir yol olan Aliağa Karakuzu, Yuntdağ köyleri üzerinden Celal Bayar üniversitesi Kampüsü yanına ulaşan karayolunu vatandaşlarımız son zamanlarda oldukça sık kullanmaya başladı.

Yolun kısa olması sık kullanılmasında önemli bir etken olarak görünüyor.. Celal Baya Üniversitesi Kampüsü Aliağa, dan 34 kilometre, Manisa merkezden ise 45 kilometre. Vatandaşlarımız zaman tasarrufu sağladığı ve yakıt sarfiyatı açısından ekonomik olduğu için bu yolu tercih ediyor.

C.elal Bayar Üniversitesinde Aliağa’lı yaklaşık 150-200 öğrenci yüksek tahsil yapıyor. Bu öğrencilerin yolun yetersiz olmasından dolayı Manisa civarında ve yurtlarda kalmak zorunda kalıyorlar. Bu da öğrenci ailelerine ekstradan yük getiriyor. Öğrenciler ailelerinden ayrı kalıyorlar.

Bu yol Aliağa ve Manisa için stratejik önemi olan bir yol ama yapılan bakım günlük ihtiyaçları karşılamıyor. Yolun bazı yerleri çok dar olduğu ve oldukça keskin virajları bulunduğu için büyük araçlar kullanamıyor.

Herkesin kullanabilmesi için, köprülerin iki aracın geçebileceği genişlikte yapılması, bunun yanı sıra köy içi yollar içinde çevre yolu gerekir..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com