Ana sayfa » Yerel » ALİAĞA SAHİLİNDE, BALIK SAVAŞLARI!

ALİAĞA SAHİLİNDE, BALIK SAVAŞLARI!

Yazar: Erdinç Şahin
1 yorum

KUZEYEGEHABER-Her yıl denizlerde avlanma yasağının bittiği gün olan 1 Eylül tarihinde Aliağa sahiline balık satmaya gelen gırgırcılar bu yıl Aliağa Belediyesi Zabıta ekiplerinin engellemesiyle karşılaştı.

1 Eylül’de satış yapan balıkçılar dün ve bugün zabıtalarca engellendi. Sahilde ucuz balık alıp yeme düşüncesiyle bekleyen onlarca Aliağa’lı zabıta memurlarına tepki gösterdi.

Neden sattırmıyorsunuz ? bırakın da vatandaş ucuz balık yesin diye tepki gösteren Aliağa’lılara zabıtalar, yasak burada bu şekilde satış yapılamaz yanıtını verdi. Vatandaşlar ise, “Bu yasak bu sene mi geldi, geçen yıl, ondan önceki yıl yoktu, gelip ucuz-ucuz balık alıp yiyorduk, sizin amacınız nedir diye tepki gösterdi.

Vatandaşlar arasından biri, “Serkan Başkan bir fil daha gönder” diye bağırınca diğerleri ona alkışlarla destek verdiler. Satış yapmaları engellenen balıkçılar ise, her sene av yasağının bitmesiyle Aliağa’da satış yaptıklarını, bugüne kadar bunun yasak olduğu söylenip bu şekilde bir engellemeyle karşılaşmadıkları ifadesinde bulundular.

Yine vatandaşlar arasında bulunup isminin açıklanmasını istemeyen biri ise “Açıklarda yakalanan tonlarca balık soğuk kamyonlara yüklenip hallere gidiyor, tekneciler de tayfanın masrafı çıksın diye torbası 10-15 liradan standart dışı biraz ufakça balık satıyordu. Yaklaşık 2-3 kilo gelen bir torba balığı vatandaş adeta kapışırcasına alıp evinin yolunu tutuyordu.

Pazar günü de böyle oldu. Ancak dün ve bugün zabıtalar balık sattırmadı. Bunun nedeni yasak olmasıysa geçtiğimiz yıllarda neden uygulanmadı bu yasak, yeni mi geldi, yeni geldiyse, belediye yetkilileri çıkıp açıklama yapsın” diye konuştu.

Öfkeli vatandaşlar bir süre sahilde teknelerin yanında belediyeden bir yetkilinin gelip konuyla ilgili açıklama yapmasını bekledi..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

1 yorum

Kılıç 3 Eylül 2019 - 22:56

Aliağa belediyeside cozutmaya başladı… insanların aldığı 10 15 20 liralik baliktan ne istiyorlar !

Yanıtla

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com