Ana sayfa » Güncel » AKAR’DAN, EGE DENİZİ ÜZERİNDE, UÇUŞ EĞİTİM YILI AÇILIŞI..

AKAR’DAN, EGE DENİZİ ÜZERİNDE, UÇUŞ EĞİTİM YILI AÇILIŞI..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, T-38 jet eğitim uçağı ile Ege Denizi üzerindeki uçuşa katılarak 2019-2020 Uçuş Eğitim Yılı’nın açılışını gerçekleştirdi.

Akar 2019-2020 Eğitim Uçuş Yılı Töreni’ne katılmak üzere beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile Çiğli’deki 2. Ana Jet Üs Komutanlığı’na geldi.

Bakan Akar’ı komutanlığa gelişinde İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Ege Ordusu Komutanı Korgeneral Ali Sivri ve öteki yetkililer karşıladı. Tören mangasını selamlamasının ardından üs personeline hitap eden Bakan Akar, sözlerine kazasız belasız, hayırlı, başarılı görev dilekleriyle başladı.

Silahlı Kuvvetlerinin gece-gündüz, dağ-bayır, yaz-kış demeden Türkiye’nin ve milletinin egemenliği, bağımsızlık ve güvenliği için ‘ölürsem şehit kalırsam gazi’ anlayışıyla yoğun bir mücadele içinde olduğunu ifade eden Bakan Akar, şöyle konuştu:

“Silahlı Kuvvetlerimiz bugüne kadar bunu çok şükür büyük bir başarıyla yerine getirdi, ister yurt içi ister sınır ötesinde büyük başarılar kazandı, büyük fedakarlık ve kahramanlıklar gösterdi, bundan sonra da inşallah artan bir ivme ve başarıyla bu faaliyetleri yürüteceğiz ve ülkemizi, asil milletimizi bu terör belasından kurtaracağız. Ülkemizin ve milletimizin karada, denizde ve havada güvenliğini tam olarak sağlamaya devam edeceğiz.

Bu konuda hiçbir engel tanımıyoruz. Bununla ilgili yapılması gereken ne mücadele varsa bunların hepsini bugüne kadar yaptık bundan sonra da yeni terfi ve atamalarla birlikte artan bir şiddet ve tempoda yürüteceğiz. En son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar bu mücadele devam edecek.”

Peygamber ocağı olarak da bilinen TSK’nın aklın ve bilimin ışığında, anayasa çerçevesinde, yasalar doğrultusunda milletinin emrinde, görevinin başında olduğunu belirten Akar, kazanılan başarılardaki en büyük payın şehit ve gazilere ait olduğunu söyledi.

Şehitleri minnetle yad eden, gazilere sağlık ve esenlik dileyen Akar, “Bizler de onların emaneti olan hizmet bayrağını bir adım daha ileri götürmek, onların kanının bir damlasını bile yerde bırakmamak için ne gerekiyorsa yaptık, yapmaya devam edeceğiz” dedi. Akar, terörle mücadelenin sınır ötesinde de artan bir ivme ve kararlılıkla devam ettiğini belirterek,

“Irak’ın kuzeyinde Pençe-1, Pençe-2 ve Pençe- 3 faaliyetleri yoğun bir şekilde devam ediyor. Irak’ın kuzeyine yılbaşından bu yana yapılan operasyonlarda toplam 676 terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonlarımız yoğun şekilde devam ediyor. Suriye’nin kuzeyinde terör koridoruna müsaade etmeyeceğiz. Alınması gereken tüm tedbirler alındı, alınmaya devam ediyor” ifadelerini kullandı..

Kaynak-AA

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com