Ana sayfa » Bilim-Teknoloji » PARKER SONDASI GÜNEŞE 3. KEZ DALACAK!

PARKER SONDASI GÜNEŞE 3. KEZ DALACAK!

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-NASA, daha önce hiç yapılmamış bir şeyi gerçekleştirmek ve bir aracı Güneş’e daha önce hiçbir aracın yakınlaşamadığı kadar yakınlaştırmak amacıyla 2018 yılında bir araç fırlattı. Parker Güneş Sondası (Parker Solar Probe) adlı araç, bilim insanlarının Güneş’i ve özellikle korona olarak adlandırılan dış atmosferini daha iyi anlamalarına yardımcı olmak için tasarlandı.

Yıldızın görünür yüzeyinden çok daha sıcak olan bu atmosfer, milyarlarca derece sıcaklığa sahip ve bilim insanları, bu ısının nereden geldiğini henüz tam olarak çözemediler. Araştırmalar, belki de bu gizemi çözecek verileri sunabilir.

2018’de fırlatılan Parker Güneş Sondası, 2025’te görevinin sonuna gelecek. Bu süre içerisinde 24 cesur dalış yapacak olan uzay aracı, üçüncü dalışını bu akşam 20.50’de gerçekleştirecek. Üçüncü uçuş için bilim insanları, sonda manevra sırasında aracı açmayı başardılar. Bu, uzay aracından beklenmedik bir şekilde yüksek seviyeli veri geri dönüşü sayesinde gerçekleşti. Bilim insanları, sondanın ilk iki geçişinden beklenenden daha hızlı bir şekilde veri aldı ve ikinci geçiş sırasında ilave gözlemler toplayabildi.

lk iki uçuşta üç gün boyunca çalışan bilim insanları, bu üçüncü dalış için tam 35 gün çalışacaklar. Daha uzun gözlem penceresi, sondanın Güneş’in görünür yüzeyinden yaklaşık 2 kat uzaktaki ölçümleri alacağı anlamına gelir. Bilim insanları, ilave verilerin Güneş’i ve Güneş sistemini anlamaya yardımcı olacağını umuyor.

Parker Güneş Sondası, 29 Ocak 2020 için bir sonraki periyodunu ayarlayacak ve uzay aracını Güneş’e daha da yakınlaştırmak için bu ateş topunun çekimini kullanan Venüs’ün etrafında bir manevra alacak..

Kaynak-Webtekno

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com