Ana sayfa » Güncel » “YENİ DOĞAN HER BEBEK İÇİN BİR FİDAN DİKİLECEK”

“YENİ DOĞAN HER BEBEK İÇİN BİR FİDAN DİKİLECEK”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, yanan ormanlık bölgenin imara açılmasına izin vermeyeceklerini belirtti. Ayrıca bağış kampanyası düzenleyeceklerini belirten Soyer, sanatçıların ücret almadan verecekleri konserlerle toplanan parayı şeffaf bir şekilde ormanlık bölgelerin ihtiyaçları için kullanacaklarını belirtti.

İzmir’de vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Halk Buluşmaları toplantısının dördüncüsüne yoğun ilgi gösterdi. Yangın sonucu ormanların zarar gördüğü Menderes ilçesindeki Efemçukuru Devedüzü bölgesinde yapılan toplantının açılışında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, katılımcılara teşekkür etti.

Sloganlarının ‘Gel, Gör, Koru’ olduğunu anımsatan Soyer, “Geldiniz, gördünüz ve koruyacağınıza dair inancımız pekişti. Bugün 30 Ağustos, yani bu topraklarda huzur içinde yaşayalım diye atalarımızın gözlerini kırpmadan can verdikleri ve tarihe unutulmaz zafer olarak kaydettirdikleri günün 97’nci yıl dönümü.

“KİMİLERİ 500 HEKTAR DİYOR AMA, ÖLÇTÜK-BİÇTİK 5 BİN HEKTARDAN FAZLA ORMAN YANDI”

Atalarımızın mirasına sahip çıktığınız için hepinize saygılar sunuyorum. Onların aziz hatırasına saygılarımı sunuyorum. Bugün İzmir ve Türkiye için çok anlamlı bir başlangıç yapacağız. Büyük bir felaket yaşadık bu topraklarda. Kimileri 500 diyor ama ölçtük biçtik ve 5 bin hektardan fazla alan yandı” dedi.

Büyükşehir Belediyesi olarak ağaçlandırılabilecek alanlarda 3 bin 800 hektar alan tespit ettiklerini söyleyen Soyer, sözlerini şöyle sürdürdü:

Pakdemirli, Keşan’daki yangın bölgesinde inceleme yaptı: İzmir’dekine göre çok daha ufak bir yangınla karşı karşıyayız”İzmir’e 3 bin 800 hektarlık orman kazandırmaya kararlıyız. Bunu ilgililerden talep edeceğiz. Bununla beraber ‘Avrupa Yeşil Başkenti’ olmaya adayız. Bu yoğun seferberlik için de yapacağımız her şeyi stratejik planımıza dahil edeceğiz.

Ayrıca 9 Eylül’de Fuar’da büyük bir destek konseri düzenleyeceğiz. Bu konserler, 10 TL verilerek izlenecek ve sanatçılar para almayacak. O paraların tamamı bağış kampanyamızın ilk adımı olacak. Bugün meclisimizde bağış toplanması ile ilgili karar çıkarmayı hedefliyoruz, bunu İzmir Valiliği’ne ileteceğiz.

9 Eylül’de Fuar’da bağış konseri yapılacak, konser alanına ağaçlandırma yapacağımız arazilerin haritalarını da koyacağız. Kim ne kadar ağaç dikmek istiyorsa bağışını yer göstererek yapıyor olacak. Yangınlarda helikopterlerin su aldığı su havuzlarından, toplanacak bağışlara göre kaç tane yapabileceğimizi göreceğiz, bir havuzun maliyetini de sunacağız. 9 Eylül’e kadar bunları olgunlaştırıp İzmirlilerin takdirine sunacağız.

Herkes bağış bedelini, bağışının nereye gittiğini biliyor olacak. Bunu her gün duyuracağız kimin, nereye, ne kadar bağış yaptığını tüm İzmir, Türkiye bilecek. 9 Eylül’den itibaren şeffaf, herkesin rahatlıkla içine katılacağı bir kampanyayı başlatıyor olacağız.”

YENİ DOĞAN HER ÇOCUK İÇİN BİR FİDAN DİKİLECEK”

‘İzmir’de doğan her çocuk için bir fidan dikeceklerini de açıklayan Soyer, şöyle dedi:”Çocuklarımız fidanlarıyla büyüyecek. ‘Hoş geldin bebek’ paketiyle beraber yeni hemşehrilerimiz ağaçlarıyla büyüyecek. Isıya ve dumana duyarlı yangın sensörlerinden almayı planlıyoruz. Köylerimize yangın istasyonları kuracağız.

Çocuklarımızı yangının dehşetiyle yüzleştireceğiz. Yanan alanlara getirip göstereceğiz. Bunun yanı sıra birçok eğitim vereceğiz. İzmirlilerin bu hassasiyetinin tüm Türkiye’ye örnek olacağını düşünüyorum. Biz İzmirliyiz ve küllerimizden doğmayı iyi biliriz. İzmirli olmakla gurur duyuyorum, İyi ki İzmirliyiz..”

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com