Ana sayfa » Yerel » ACAR, “YAPTIM AMA NEDEN YAPTIM, Bİ SORUN” DEDİ VE EKLEDİ..

ACAR, “YAPTIM AMA NEDEN YAPTIM, Bİ SORUN” DEDİ VE EKLEDİ..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

Aliağa’nın Şehremini yani şehir emanetinin başında bulunan kadirşinas (!) belediye başkanı Serkan Acar dün sosyal medya hesabı üzerinden Aliağa halkına ve özelde işten tepüklediği(!) işçilere yaşattığı 110 küsur güne yönelik kendi bakış açısıyla beyanatta bulundu.

Bir çırpıda okudum, lakin neremle güleceğimi bilemedim. Acar, birinci sınıf komedyenlere taş çıkartacak biçimde mizahi ögelerle süslediği açıklamasında yaşanan olaylarda kendisinin hiç bir suçu olmadığı gibi akılalmaz bir iddia da bulunarak “dumural-nöronal” semptomlar yaşamama neden oldu.

Maliyet giderlerini azaltmak için personel tepüklemesi yapmak zorunda kaldık diyen Acar, bunun siyaset malzemesi yapıldığını üzülerek gördüm diyor. Demek ki siyaset malzemesi yerine temsilmisal, yemek malzemesi neyim yapılmalıymış bu durum. İşçi tepüklerken amacımız kimsenin ekmeğiyle oynamak değildi diyor, zira!.

Peki, buna ne diyeceğiz? İşçi çıkarttık ama kimsenin ekmeğiyle oynamak istemedik. Size kıyak yaptım aslında, bu kıyağımı da unutmayın ha demeğe mi getiriyor, doğrusu bunu anlayamadım. Acar’ın bazı icraatları gibi bununda “Ezoterik” bir yönü olsa gerek, kolay-kolay anlaşılmaz, ancak işin erbabı anlayabilir sanırsam diye geçirdim içimden.

Yaptım ama neden yaptım bir sor bakayım diyordu ya her seferinde Şener Şen saf ve temiz Bilo’ya, Acar’da bunu mu murad etti bilinmez. Kendi sormuş yine kendisi yanıtlamış. Kamuoyunun da buna koşulsuz inanmasını bekliyor, böyle demiş. Valla sizleri bilmem de benim inanma dürtülerim pek harekete geçmedi, hımbıl-hımbıl duruyorlar şimdilik yerlerinde.

Bütün alacaklarınızı veriyoruz, daha ne istiyonguz diye de fırça basmış, mabadlarından tepüklediği işçilere. Oysa haberin altına yapılan yorumlarda devlet ikramiyesi de dahil bugüne değin 5 kuruş ödeme yapılmadığını ifade ediyor işçiler. Bu durumda ya muhasebat kadrosu Acar’ı kandırıyor yada Acar Kamuoyunu şey ediyor!.

Son günlerde bazı söylentiler nedeniyle hayli sıkıntılı günler yaşayan Acar, bunları bertaraf etmeye yönelik olduğu izlenimi veren mutlu aile tabloları oluştururken, açlığa mahkum ettiği 250 işçinin neredeyse 1.000 kişiyi bulan aile fertleriyle nasıl bir tablo oluşturduğunu da bir saniye olsun düşündü mü acaba ?

Acar, yarısını Hanya’ya, diğer yarısını ise Konya”ya sürgün ettiği ailelerde yaratığı travmadan ise hiç bahsetmemiş. Sanki böyle bir şey yapmamış yada yaşanmamış gibi davranmış. Bir aileyi şu yada bu nedenle bölmek, çocuklara anasızlık-babasızlık yaşatmayı Acar’ın hukuk tahsil ederken hangi kitaplardan okuduğunu doğrusu acayip merak ediyorum.

Önümüzdeki 5 yıl içinde borç sorunu yaşamayan ve bütçesinin çoğunu proje ve yatırımlara ayıran bir belediye inşa edeceğiz diyor, Acar. Şimdi tamda bu noktada, aslında Aliağa Belediyesinin 5 kuruş borcu olmamalıydı, elde-avuçta ne var-ne yok satıp-savdığın halde 250 milyon borcu nasıl yaptın Başkan diye sormak boynumuzun borcudur.

Hem Aliağa Belediyesinin rutin gelirleri hemde arsa-arazi satışları, haa, bu arada miktarını yalnızca kendisi ve bir kaç kişinin bildiği sponsor gelirlerine rağmen 250 milyonluk bir borç dağı yaratmayı becerebilen Serkan Acar’ın bu vaadlerine nasıl inanılacağı da ayrıca bir merak konusu teşkil ediyor.

Acar, açıklamasında son olarak, Hayalden gerçeğe, Aliağa Geleceğe şeklinde bir slogan kullanıyor. Bugüne kadar Aliağa’ya yaşattıkları hayalse, bundan sonra yaşatacağı gerçekleri düşünmek dahi istemiyorum. Bizi Wes Craven filmleri gibi ürkünç-korkunç günler bekliyor demektir. Allah cümle Aliağa’lıların sonunu hayreylesin, ne diyek ?…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com