Ana sayfa » Güncel » “KAYYIM” VE “SARAY” KELİMELERİNE YASAK!

“KAYYIM” VE “SARAY” KELİMELERİNE YASAK!

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Diyarbakır’da HDP ve sivil toplum örgütleri, Antalya’da ise Emek ve Demokrasi Güçleri tarafından planlanan 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla yapılacak eylemler için her iki ilde de mülki amirlerden izinler alındı.

“KAYYIM’ VE ‘SARAY’ KELİMELERİ YASAKLANDI..

Diyarbakır’da yapılması planlanan mitinge ilişkin güvenlik toplantısı yapıldı. Tertip komitesi ile emniyet görevlilerinin katıldığı toplantıda, mitinge ilişkin alınan önlemler, hazırlanan sloganlar konuşuldu.

Toplantıya ilişkin bilgi veren Miting Tertip Komitesi Sözcüsü Ramazan Karakaya, içinde “kayyım ve saray” ifadelerinin geçtiği sloganlarla beraber, “barış tecrit edilemez” sloganının da yasaklandığını söyledi.

Polisin ‘faşizm’ kelimesinin de yasaklamak istediğini belirten Karakaya, yapılan yoğun tartışma sonucu ‘faşizm’ ifadesine yasak gelmediğini aktardı.

ANTALYA’DA DA ‘KAYYIM’ VE ‘DOĞA TALANI’ SÖZCÜKLERİ YASAK!

Antalya’da da 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla yapılacak eylem için Muratpaşa Kaymakamlığı’na başvuruda bulunuldu. Yapılan başvuruya Emniyet’ten verilen yanıtta ise eylemin yapılmasında bir sakınca görülmediği ancak “Kayyıma hayır, barışı ve demokrasiyi birlikte savunacağız”, “Savaşa, kayyıma, doğa talanına karşı birlikte kazanacağız”, “Kayyıma, darbeye hayır yaşasın halk halkların kardeşliği”, “Kayyıma, darbeye hayır yaşasın hak, hukuk, adalet mücadelemiz” ve benzer içerikli afiş, pankart, dövizlerin veya aynı anlama gelebilecek olan sloganların eylem öncesi ve esnasında etkinlik alanında yasak olduğu belirtildi.

Yasak gerekçesi ise şu şekilde açıklandı: “Toplumun farklı görüşe mensup kısmının tepkisine yol açabileceği ve karşıt görüşlü grupların karşı karşıya gelmesine neden olabileceği bunun da ilimiz genelinde tesis edilen huzur ve güven iklimini bozabileceği değerlendirildiği…”

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com