Ana sayfa » Güncel » ORMANI YAKAN KANSIZLAR, MOBİL KAMERALARA YAKALANDILAR!

ORMANI YAKAN KANSIZLAR, MOBİL KAMERALARA YAKALANDILAR!

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Geçtiğimiz haftalarda Karabağlar ilçesinde başlayan, Menderes ve Seferihisar ilçelerine kadar sıçrayarak 2 günü aşkın bir sürede kontrol altına alınan yangınlar gündemdeki yerini korurken, Karşıyaka ilçesindeki yangınla ilgili çok önemli bir gelişme yaşandı.

İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı ekipler, daha önce belirlenen alanlara seyyar (mobil) kameralar yerleştirmişti. Görev alanındaki orman alanlarını yakından takip eden ekipler, Körfez Mahallesi mevkiinde 20 Ağustos 2019 çıkan yangında kameralardan 3 kişiyi tespit etti.

Görüntülerde, bir aracın yangın başlamadan bölgeye geldiği görülüyor. 360 derece hareket eden kameralar, bir sonraki turunda ise yangının ilk başladığı anları ve 1 kişiyi saniye saniye kaydediyor.

3 kişi yapılan operasyonla yakalandı..

Bu tespitin ardından ekipler, hemen durumu İzmir Emniyet Müdürlüğüne bildirdi. Görüntüler daha sonra da İzmir polisiyle paylaşıldı. Ekipler, 360 derecelik kameradan farklı farklı programlarla saatlerce uğraşarak konuyu yakından takip etti. Daha sonra ise ekipler, yapılan çalışmalarla 3 kişiyi tespit etti. Ekipler, bu 3 kişiyi operasyonla yakaladı.

Konuya ilişkin açıklama yapan İzmir Orman İşletme Müdürü Erdal Şahan, yangın gözetleme kulelerinin göremediği kör noktaları uygulamaya koydukları seyyar yangın gözetleme araçları ile takip ettiklerini söyledi.

Şahan, “Seyyar (mobil) kameraları belirli zaman dilimlerinde riskli bölgelerde görevlendirerek devriye attırıyoruz. Bu kamera sistemimiz 360 derece dönebiliyor. Binlerce hektarlık orman alanını yüksek çözünürlükte kayıt altına alabiliyor. Özellikle hafta sonları insanların orman alanlarına eğilimin fazla olduğu zamanda sıklıkla seyyar kameraları kullanıyoruz.

“Kameralarla tespit ettik, 5 dakika da müdahale ettik”

Oldukça faydalı geri dönüşler aldık. 20 Ağustos 2019 tarihinde Karşıyaka Körfez Mahallesi mevkiinde ormanlık alanda çıkan yangını bu kameralar sayesinde tespit edip, 5 dakika içinde müdahale ettik 2 saat içinde de kontrol altına aldık. Kamera kayıtlarını incelediğimizde yangının çıktığı noktaya giriş çıkış yapan içinde 3 kişi bulunan bir araç tespit ettik.

“Seyyar Kameralarla 7/24 İzliyoruz..”

Kayıtları güvenlik güçlerine teslim ettiğimizde yapılan teknik incelemede emniyet güçlerince kimlikleri tespit edilen H.B, M.G ve M.D isimli şahıslar yakalanmıştır. İzmir Orman İşletme Müdürlüğü olarak bölgemizdeki kritik noktalara yerleştirdiğimiz seyyar kameralar ile ormanlarımız 7/24 izlenmektedir” dedi

Vatandaşlara da uyarıda bulunan İzmir Orman İşletme Müdürü Erdal Şahan, orman alanlarında görülen başta duman olmak üzere kuralsız ve şüpheli her türlü durumu ücretsiz İhbar Hattı olan ALO 177’ye bildirmelerini istedi..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com