Ana sayfa » Güncel » OTOYOL YAPIMI, ÇANDARLI LİMAN BÖLGESİNDEKİ GAYRIMENKULLERE TALEBİ PATLATTI!

OTOYOL YAPIMI, ÇANDARLI LİMAN BÖLGESİNDEKİ GAYRIMENKULLERE TALEBİ PATLATTI!

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Yap İşlet Devret modeliyle ihalesi yapılan ve 5 Nisan 2017 tarihinde yapımına başlanan, Menemen-Aliağa-Çandarlı Otoyolu Projesi’nde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Proje, 51 kilometresi otoyol ve 25 kilometresi de bağlantı yolu olmak üzere toplam 76 kilometreden oluşuyor.

Otoyol, üç gidiş ve üç geliş olmak üzere toplam altı şeritli olarak planlandı. Proje kapsamında toplam 12 adet köprülü, iki adet hemzemin kavşak, yedi adet ücret toplama alanı, üç adet otoyol hizmet alanı, 10 adet viyadük ve 11 adet köprü bulunuyor.

PLANLANANDAN ÖNCE FAALİYETE GEÇECEK..

2021’de tamamlanması planlanan otoyolun, Menemen, Foça ve Aliağa ilçelerini de kapsayan büyük bir bölümünün, yıl sonundan önce faaliyete girmesi bekleniyor. Otoyol, Çandarlı’dan başlayarak Aliağa ve Menemen ilçelerini geçiyor, Menemen’in Koyundere Mahallesi’nde İzmir Çevre Yolu’na bağlanıyor.

EMLAK-GAYRIMENKUL FİYATLARI PATLADI!

Otoyol, Çandarlı’dan sonra Soma’nın Beyce Mahallesi’nde İzmir-İstanbul Otoyolu’na bağlanacak. Menemen-Aliağa-Çandarlı Otoyolu projesi, Çandarlı-Aliağa-Menemen hattında özellikle arsa ve konut fiyatlarında son üç yılda ciddi artışlara sebep oldu.

İzmir’in en büyük sanayi akslarından biri olan, bünyesindeki limanlar nedeniyle Ege Bölgesi’nde sanayi üretimi açısından da büyük öneme sahip olan Aliağa bölgesi, yeni yapılmakta olan otoyol ile birlikte önemli bir lojistik avantaja sahip olacak.

Otoyolun ilk etapta Foça ve Çandarlı’da, daha sonraki dolaylı etki döneminde ise Dikili’ye varan bölgedeki turizm amaçlı konut talebinde değişiklikler yaşatacağı belirtiliyor. Son bir yılda, ülke genelindeki durağan konut piyasasına rağmen Çandarlı’daki konut fiyatlarında yüzde 15 civarında artış kaydedildiği ifade ediliyor.

EN DÜŞÜK KONUT FİYATLARI 200 BİN LİRADAN BAŞLIYOR..

2016’dan bugüne liman ve otoyol gibi büyük projelerin etkisiyle emlak-gayrımenkul fiyatlarında yüzde 90 oranında değer artışı yaşandı. Aynı periyod içerisinde İzmir genelinde nominal konut fiyat artışı ise yüzde 30 civarında kaldı. Çandarlı’da en düşük konut fiyatları 200 bin liradan başlıyor.

ARSALARIN METREKARE FİYATLARI ORTALAMA 750 LİRA..

Çandarlı ile Denizköy arasındaki villa tipinde yapılaşmaların yoğun olduğu bölgede, arsa fiyatları yerleşime yakın olan kısımlarda dönüm başına 200 bin TL’den başlıyor. Daha iç kesimlerde kooperatifler eliyle üretilmiş konut imarlı arsaların dönümü ise 90 bin ile 140 bin TL aralığında satılıyor. Arsaların metrekare birim fiyatları genel olarak 550 ile 850 TL arasında değişiyor.

SON 3 YILLIK ARTIŞ, %40 CİVARINDA..

Yapımı halen devam etmekte olan Menemen-Aliağa-Çandarlı otoyolu projesi son üç yılda özellikle bölgedeki arsa fiyatlarında kayda değer artışlar yaşanmasına neden oldu. Bölgede son üç yılda arsa fiyatlarında ortalama yüzde 39 civarında artış yaşandığı görülüyor..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com