Ana sayfa » Siyaset » CHP’de gelinen nokta; Tunç Soyer mi, yoksa Tuncay Özkan mı?

CHP’de gelinen nokta; Tunç Soyer mi, yoksa Tuncay Özkan mı?

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

İzmir CHP’de yakında İlçe Kongreleri başlıyor. Ardından da final, İl Kongresi ile sonuçlanacak. Özellikle İl Kongresinin tek adaylı geçeceği konuşuluyordu ancak süreç yaklaştıkça, en az iki adaylı bir il kongresinin olacağı açıklık kazanırken, bu konuda saflar da yavaş yavaş netleşmeye başlıyor.

Şimdiye kadar edindiğim bilgilere göre, bir tarafta; Tunç Soyer, Murat Bakan, Kamil Sındır, Mahir Polat, Bedri Serter, Rıfat Nalbantoğlu, Heval Savaş Kaya ve Serkan Kalmaz gibi isimler var. Diğer tarafta ise; Tuncay Özkan, Deniz Yücel, Abdül Batur, Ali Engin ve Şakir Başak gibi isimlerin olduğu görülüyor.

Şu an renk vermeyen isimler de var. Örneğin Tacettin Bayır, Atilla Sertel, Özcan Purçu, Sevda Erdan Kılıç ve Utku Gümrükçü gibi.. Burada asıl anahtar soru, Belediye Başkanlarının nerede yer alacağı? Benim fikrim birçoğunun birinci cephede, yani Tunç Soyer’in de içerisinde bulunduğu oluşumun içerisinde yer alacakları yönünde.

Neden mi? Çünkü hiçbir belediye başkanı, İlçelerindeki yatırımları daha şimdiden riske etmek istemez. Aziz Kocaoğlu döneminde bunun etkisini herkes fazlasıyla gördü. Büyükşehir önemli bir unsur. Kimse altın yumurtlayan tavuktan mahrum kalmak istemez. Tabi burada bir başka önemli sorun daha var. Bu sorun, Tuncay Özkan ve Deniz Yücel’in akıllara durgunluk veren biçimde yakınlaşması.

CHP’lilerin bu konuda kafası çok karıştı. Daha düne kadar birbirlerini boğazlayacak noktaya gelen bu ikili, şimdilerde nasıl oldu da bu derece yakın oldular ve ittifak yapar noktaya kadar geldiler? Özellikle aday belirlemelerinden sonra, CHP içerisinde bu ikiliye karşı zaten bir güvensizlik havası vardı, şimdi daha çok artmaya başladığına dair emareler var.

Bakalım bu olumsuz durumun içerisinden nasıl çıkacaklar? Son bir bilgi ise Aziz Kocaoğlu’nun sessiz kalmayıp sürece dahil olacağı yönünde. İddiaya göre Kocaoğlu Tunç Soyer cephesinde yer alacak. İzmir’de Eylül itibariyle kongre süreci hız kazanacak. O güne kadar saflar çok daha keskin biçimde netleşecek, kim kimlerle birlikte olacak. Hep birlikte yaşayıp göreceğiz..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com