Ana sayfa » Siyaset » CHP İZMİR, İL DANIŞMA KURULUNU TOPLADI..

CHP İZMİR, İL DANIŞMA KURULUNU TOPLADI..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-CHP İzmir İl Danışma Kurulu İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Danışma Kurulu’na CHP İzmir Milletvekilleri, Belediye Başkanları, Eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan ile partililer katıldı.  

Protokol alanındaki bazı yerlerin boş olması dikkat çekerken CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer danışma kurulu toplantısına katılmadı.

“KAYYUMLARLA DEMOKRASİYE SAYGISIZLIK YAPILDI”

Danışma Kurulu Toplantısı CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in konuşmasıyla başladı. CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel bazı belediyelere kayyum atanmasını eleştirerek: “İlçe danışma kurulu toplantılarımızı bitirerek gerekli tartışmaları yaptık. Seçimden 5 ay sonra Mardin, Diyarbakır ve Van Büyükşehir Belediyelerine kayyumlar atandı.

Seçimden önce YSK’nın onay verdiği adaylar birden bire terörle ilişkisi olduğu iddiasıyla görevden alındılar. Burada yargının işlemediğini gördük. Yasalarımıza göre suçu ispatlanmayan kişi suçsuzdur. Burada aslında demokrasiye bir saygısızlık yapıldı. İzmir’de seçim sürecinde adaylarımıza yönelik bir sürü çirkin iftira atıldı.

AKP elindeki belediye sayısını çoğaltmak için yalana bile başvurdu. Benzer bir süreci İstanbul seçiminde de yaptılar. Ekrem İmamoğlu tekrar girdiği seçimi daha büyük bir farkla kazanmasını bildi” dedi.

“İZMİR’DE DAHA İYİSİ OLABİLİRDİ”

İzmir’deki seçim sonuçlarını da değerlendiren CHP’li Deniz Yücel: “İzmir’de gerçekleşen seçimde 25 ilçeyi kazandık. 2014’te kaybedilen 8 ilçenin 5’ni tekrar kazandık. Fakat beklemediğimiz bir şekilde elimizde olan 2 ilçeyi ise kaybettik.

Daha iyisi elbette olabilirdi fakat örgütlerimiz gerçekten fedakarca çalıştı. Bu seçimde elinden gelen her şeyi yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer’e ve Eski Başkanımız Aziz Kocaoğlu’na huzurlarınızda tekrar teşekkür ediyorum” dedi.

“TÜRKİYE’NİN ÇARESİZLİĞİNE TEK ALTERNATİF CHP’DİR”

CHP’nin Türkiye’de yaşanan huzursuzluğa ve çaresizliğe karşı tek alternatif olduğunu belirten CHP’li Deniz Yücel: “Yerel seçimlerde yakaladığımız başarıyı tüm Türkiye’ye yaymak zorundayız. Türkiye genelinde bir huzursuzluk ve çaresizlik var. Bu çaresizliğe karşı alternatif ise CHP’dir. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu bu çaresizliğe karşı büyük bir adalet yürüyüşü başlatmıştı. Bizde bu adalet yürüyüşünden aldığımız cesareti tüm Türkiye’ye yaymak zorundayız.

Türkiye’nin CHP’ye ihtiyacı bulunmaktadır. Geçtiğimiz günlerde vahşice bir kadın cinayeti işlendi. Kadını ikinci sınıf olarak gören bir zihniyet asla bu cinayetlerin önüne geçemez. Biz bu cinayetlere dur demek için iktidar olmalıyız.

Kazdağları’nda rant uğruna çevrenin nasıl talan edildiğini hep birlikte gördük. Bizde oraya giderek demokratik bir şekilde tepkimizi verdik. Çevre katliamlarına dur demek için CHP’yi iktidara taşımak zorundayız.

İzmir’de 700 futbol sahası büyüklüğündeki bir alan yanarak kül oldu. Yangının ilk gününden itibaren gerek vekillerimiz gerekse belediye başkanlarımız canla başla yangının söndürülmesi için bölgeye gittiler. Yanan bölgelerin ağaçlandırılması için elimizden geleni yapmak zorundayız.

AKP’nin ülkeyi sürüklediği yoksulluğa, işsizliğe ve yolsuzluğa dur demek için iktidar olmak zorundayız. Cumhuriyet’e ve Atatürk’ün ilkelerine sahip çıkmak için iktidar olmak zorundayız” dedi.

“PARTİ İÇİ ELEŞTİRİLER SOSYAL MEDYA ÜZERİNDEN YAPILMAMALI”

Parti içi eleştirilerin sosyal medya üzerinden yapılmasını eleştiren CHP’li Deniz Yücel: “Seçimden hemen sonra CHP’li belediye başkanları üzerine bir karalama kampanyası başlattılar. Bir CHP’li belediye başkanı elbette hata yapabilir. Çünkü hepimiz insanız. Fakat bu hatadan dönmekte bir fazilettir.

Kendi damadını bakan yapan bir zihniyetin bizi eleştirmesi ne kadar doğru? Kendi yandaşlarına bütün kadroları açan bir iktidarın bizi eleştirmesi ne kadar doğru? Partimin başarısına gölge düşürecek bir olaya sessiz kalmam. Bizimde bu karalama kampanyasına izin vermemiz gerekir.

Belediye başkanlarını ve partimizin yöneticilerini sosyal medya üzerinden eleştirmeyi doğru bulmuyorum. Eleştirilerimiz elbette olacak. Bunun için partimizde çeşitli organlar var” dedi.

“GÖREVİMİN BAŞINDAYIM VE YAPACAK DAHA ÇOK ŞEYİM VAR”

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel görevinin başında olduğunu belirterek: “Sosyal meyda üzerinde çıkan söylentilere göre birçok kez görevden alındım. Birçok kez de istifa ettim. Ben 19 aydır buradayım ve görevimin başındayım. Bu görevde de yapacağım daha birçok şey var. Ben yetkilerini kullanan bir il başkanıyım. Bir hata ve haksızlık olduğu zaman o yetkilerimi kullanmaktan asla vazgeçmem. Partimin başarısına kim gölge düşürmeye çalışırsa ona karşı gerekli yetkilerimi kullanırım” dedi.

“CHP İZMİR İKTİDARA GİDEN YOLDA DİNAMO OLACAKTIR”

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan’da bir konuşma yaptı. CHP’li Tuncay Özkan’ın konuşmak için kürsüye geldiği sırada bazı partililerin salonu terk ettiği görüldü. CHP’li Tuncay Özkan konuşmasında birlik ve beraberlik mesajları vererek: Yerel seçimlerde aldığımız başarı bizi iktidara götürecektir.

Bu yüzden aramızdaki çekişmelere artık son vermeliyiz. Alın teri dökenin emeğine öncelik tanımak zorundayız. İktidar yolculuğumuzda hukuka ve yoldaşlık bilincine önem vermek zorundayız. En önemli şey birliktelik ruhudur. Biz birlikte olursak hiç bir şey bizi durduramaz. Bir arkadaşımızın üzerine bir kumpas kurulmuşsa buna birlikte karşı durmalıyız.

Bazı hatalarımız ve eksikliklerimiz olabilir. Günü geldiği zaman hep birlikte bu yanlışlara karşı birlikte durmalıyız. CHP İzmir İl Örgütü’müzü candan alkışlıyorum. İktidara giden yolda mutlaka dinamo olacaklardır” dedi..

Kaynak-Ege’nin Sesi

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com