Ana sayfa » Yerel » “KAYYIM, HALK İRADESİNE DARBEDİR..”

“KAYYIM, HALK İRADESİNE DARBEDİR..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Aliağa Emek ve Demokrasi Platformu Bileşenleri, Diyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehir Belediye yönetimlerine el konulup, belediye başkanları yerine kayyım atanmasına yönelik bir basın açıklaması yaptı.

Aliağa Emekli-Sen Şubesinde yapılan basın açıklamasını Platform bileşenleri adına Aliağa Eğitim-Sen Şube Temsilcisi Alp Kuyumcu okudu. Basın açıklaması şöyle;

“BASINA ve KAMUOYUNA,

Demokrasi halkın seçimle iktidarı belirleyebileceğini teminat altına alan bir yönetim şeklidir. Hele ki yerel yönetimler ülkemiz için demokrasinin can damarı işlevini yerine getirmektedir. Türkiye geçtiğimiz günlerde bir kez daha hukuksuz bir sabaha uyanmıştır. 

Diyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehir belediyesi başkanları, henüz kesinleşmeyen soruşturma ve davalar gerekçe gösterilerek bir ‘idari kararla’ görevlerinden uzaklaştırılmış ve yerlerine bu illerin valileri kayyum olarak atanmıştır.

YSK tarafından adaylıkları onaylanarak seçilen bu üç belediye başkanının görevlerinden uzaklaştırılması, idarenin yargı üzerindeki vesayetini bir kere daha açık etmiş, ülkemizin idari yapısının yanı sıra yargısı da ağır bir darbe almıştır. 

Ayrıca İstanbul, Ankara ve diğer bazı illerde uygulandığı üzere görevden alınan, ya da uzaklaştırılan belediye başkanı yerine, belediye meclis üyelerinden birinin başkan vekili olarak seçimine olanak vermeden doğrudan kayyum atanması, bariz bir çifte standart doğurmuştur. 

Ülkenin içinde bulunduğu koşullarda, tekçi ve faşizan politikaların sonucu olarak halkın ezici çoğunluğunun meclise, yargıya, adalete ve basına inancı ve güveni dramatik bir şekilde azalmıştır. Aliağa Emek ve Demokrasi güçleri adına şunu belirtmek isteriz ki, kayyum halk iradesine darbedir ve seçilmiş belediye başkanlarının hızla görevine iade edilmesi ve bu tür uygulamalara son verilmesi siyasal hayatımız için kritik bir önem ve anlama sahiptir. 

Asıl ihtiyacımız olan, güçlü bir demokrasidir. Demokrasinin güçlenebilmesinin yolu da eşitlikçi, özgürlükçü, çoğulcu, adil ve barışçıl bir yaşamın  sağlanmasından geçmektedir.

Halkımıza saygıyla duyururuz.

Aliağa Emek ve Demokrasi platformu bileşenleri adına…..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com