Ana sayfa » Güncel » YANGIN KISMEN KONTROL ALTINDA..

YANGIN KISMEN KONTROL ALTINDA..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Yangınla Mücadele Şube Müdürü Kamil Tolgay Dursun, İzmir’deki orman yangını ile ilgili, “Yangın yüzde 90 oranında çevrildi, tehlikeli bir yerleşim yeri kalmadı ve kısmen kontrol altına alındı” dedi.

İzmir’in Karabağlar ilçesinde pazar günü çıkan ve şiddetli rüzgarın etkisiyle hızla büyüyüp, Seferihisar ile Menderes ilçelerine kadar uzanan orman yangını kontrol altına alındı. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, bundan sonra söndürme çalışmalarının yavaş yavaş sonlanacağını ve soğutma yapılacağını belirtti.

Öte yandan Orman Genel Müdürlüğü Yangınla Mücadele Şube Müdürü Kamil Tolgay Dursun da Ankara’da yaptığı açıklamada, 18 Ağustos’ta Karabağlar’da başlayan orman yangınının büyük ölçüde kontrol altında olduğunu bildirdi.

Dursun, yangın yönetim merkezinin 7 gün 24 saat çalıştığını belirterek, “Burada görev yapan mühendis arkadaşlarımız, ülke genelinde çıkan tüm yangınları anlık olarak takip ederek, riskli ve büyüme eğilimindeki yangınlarda koordinasyon görevi yapıyor.

Son günlerde Muğla’da ve İzmir’de meydana gelen büyük yangınlarını koordinasyonu da bu merkezde yapıldı. Yangınlar, yangın mahallinde yönetilir; ama koordinasyonu buradan sağlanır” dedi.

‘KISMEN KONTROL ALTINA ALINDI’

18 Ağustos’ta İzmir’de çıkan orman yangınına değinen Dursun, yangın koordinasyonun bu merkezden sağlandığını; ancak yönetiminin Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile Orman Genel Müdürü tarafından sağlandığını söyledi. Yangın hakkında bilgi veren Dursun, “İlk günkü kadar yüksek rüzgar yok. Daha etkili bir müdahale yapılabiliyor ve daha verimli çalışmalar sürdürüyoruz.

Yangın yüzde 90 oranında çevrildi, tehlikeli bir yerleşim yeri kalmadı ve olay yerinden aldığımız bilgiye göre kısmen kontrol altına alındı. Çalışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor ve tamamen kontrol altına almak için ekiplerimiz gayretle çalışıyor. 19 helikopter, 237 arazöz, 19 dozer ve yaklaşık bin personelle çalışmalarımız sürüyor” dedi..

Kaynak-DHA

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com