Ana sayfa » Güncel » İZMİR’İN, BİN FUTBOL SAHASI BÜYÜKLÜĞÜNDE ORMANI YANDI, HALA DA YANIYOR!

İZMİR’İN, BİN FUTBOL SAHASI BÜYÜKLÜĞÜNDE ORMANI YANDI, HALA DA YANIYOR!

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Yangın, İzmir’in Karabağlar İlçesi’nde Pazar günü başladı, üçüncü günde devam ediyor. Kontrol altına bile alınamadığı gibi alevler Seferihisar bölgesine de sıçradı. Şu ana kadar 500 hektar ormanlık alan yok oldu.

Gözümüzde canlanabilmesi açısından basit bir hesapla, bu alan nizami ölçülerde 1000 futbol sahası büyüklüğünde!İzmir’in Karabağlar ilçesinin Tırazlı Mahallesi yakınlarında iki gün önce başlayan, rüzgarın etkisiyle hızla yayılan orman yangını, ekiplerin müdahalesi sayesinde yerleşim yerlerine ulaşmadan kontrol altına alındı.Havanın kararmasının ardından rüzgarın etkisiyle büyümeye başlayan yangın Menderes’in Yeniköy ve Bahçecik mahallelerinde bulunan evlere yaklaştı.

Türkiye’nin birçok kentinden yangını söndürmek için gelen orman bölge müdürlüklerine bağlı arazözler, alevlerin iki mahalledeki evlere sıçramaması için bölgeye sevk edildi. Orman bölge müdürlüğü ekipleri yanan bölgelerdeki ağaçları söndürebilmek için yoğun çaba gösterdi. Vatandaşlar da yangın söndürme çalışmaları sırasında ekiplere yardım etti.

Rüzgarın hızının azalmasının ardından alevler yerleşim merkezinden uzaklaştırıldı. Tehlikenin sona ermesinin ardından mahalle sakinleri geceyi geçirmek için evlerine geri döndü.İzmir Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri, yangının hiçbir yerleşim merkezini tehdit etmediğini, yangın söndürme çalışmalarında 100 arazöz, 40 su tankeri ve 20 iş makinasının görev aldığını bildirdi.

Yetkililer, yangının henüz kontrol altında olmadığını, söndürme çalışmalarının devam ettiğini, sabah saatlerinde havanın aydınlanmasının ardından helikopterlerin yangın söndürme çalışmalarına tekrar başlayacağını kaydetti.

Dün öğlen saatlerinde İzmir’in Karabağlar ilçesine bağlı Tırazlı Mahallesinde başlayan orman yangını, rüzgarın da etkisiyle Seferihisar sınırlarına kadar sıçradı. Ekipler, dünden bu yana yoğun çalışmalarını sürdürüyor. 500 hektarlık bir alanı etkilediği bildirilen yangın nedeniyle bazı hayvanlar da zarar gördü. Aralarında yırtıcıların da bulunduğu kuşların yangından kaçtığı ve elektrik tellerine sığındığı görüldü.Düne göre rüzgarın etkisini azaltması söndürme çalışmalarını olumlu etkiliyor. Yangında şu ana kadar tarım alanları ve üzüm bağlarının da aralarında olduğu 550 hektara yakın alanın kül olduğu belirtiliyor.

ÇIKIŞ NEDENİ MANGAL ATEŞİ Mİ?

Öte yandan yangının çıkış nedeniyle ilgili soruşturma devam ediyor. Yangının mangal ateşinden çıktığı iddialar arasında.

TÜM İŞ MAKİNELERİ BEYLER’E YÖNLENDİRİLDİ..

Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin yangının ilçeye bağlı Beyler mahallesini tehdit etmeyi sürdürdüğünü belirterek, tüm iş makinelerini bu mahalleye yönlendirdiklerini bildirdi.

‘İÇİMİZ YANIYOR’

Yaban hayatının da ormanla birlikte kül olduğunu ifade eden Yetişkin, “İçimiz yanıyor, kahroluyoruz. Eski Orhanlı Mahallesi’nde tehlike geçse de Beyler Mahallesi halen tehdit altında. Rüzgar maalesef müdahaleyi zorlaştırmaya devam ediyor. Tüm iş makinalarımızı öğleye doğru Beyler’e gönderdik” diye konuştu.Dün Muğla’nın Milas ve Bodrum; İzmir’in Urla ilçelerinde çıkan orman yangınları ise kontrol altına alındı..

Kaynak-Sözcü

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com