Ana sayfa » Bilim-Teknoloji » NASA ARTEMİS’LE, AY’A İLK KADIN ASTRONOTU YOLLAYACAK..

NASA ARTEMİS’LE, AY’A İLK KADIN ASTRONOTU YOLLAYACAK..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-NASA, 1969 yılında Apollo 11 göreviyle birlikte Ay’a ilk ayak basan insanları taşımıştı. O günden beri Ay’a bugüne kadar ayak basan astronotların hepsi erkek. NASA, Ay’daki bu erkek egemenliğine bir son vermek istiyor ve 2024 yılında Ay’a bir kadın astronot göndermeyi amaçlıyor.

Artemis ismi verilen program, hem ilk kez bir kadın astronotun Ay’a ayak basması nedeniyle önemliyken hem de uzun zaman sonra tekrar Ay’a ayak basılacak olması nedeniyle merakla bekleniyor.

Artemis programı ise güncellenmeye devam ediyor. NASA yöneticisi Jim Bridenstine’ın bugün 2024 yılında Ay’a gitmesi hedeflenen ve Ay’a ilk ayak basacak kadın astronotu taşıyacak olan Artemis programı hakkında büyük bir açıklama yapması bekleniyor. Artemis görevinde kullanılacak olan roket güncellenebilir:

Türkiye saatiyle bugün akşam 22.10 civarlarında başlayacak olan etkinlikte, Bridenstine ve ABD’li dört milletvekili başta olmak üzere birçok üst düzey katılımcı, NASA’nın Huntsville’deki Marshall Uzay Uçuş Merkezi’nde NASA’nın insanlı uzay seyahatleri hakkındaki planlarını ve yeni gelişmeleri tartışacaklar. Buluşmada ayrıca “Megarocket” isimli, NASA’nın Artemis programında kullanmayı planladığı yeni fırlatma aracından da bahsedilecek.

ABD milletvekilleri de etkinlikte bulunacak:
NASA’dan yapılan açıklamaya göre Bridenstine, Marshall Uzay Uçuş Merkezi’nin hem astronotları Ay’a fırlatmadaki hem de yüzeyinde güvenli bir iniş gerçekleştirme konusundaki rolüyle ilgili bazı haberler verecek. Bridenstine’ın yanındaki milletvekilleri Mo Brooks, Robert Aderholt, Scott DesJarlais ve Brian Babin de etkinlik boyunca konuşacaklar..

Kaynak-Webtekno

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com