Ana sayfa » Güncel » “VATANI VE EKMEK TEKNEMİZİ SAVUNAN ERGÜN ATALAY İLE BİRLİKTEYİZ..”

“VATANI VE EKMEK TEKNEMİZİ SAVUNAN ERGÜN ATALAY İLE BİRLİKTEYİZ..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in hükümet ile Türk-İş arasındaki tartışmalara konu zam pazarlığına ilişkin yorumu dakikalar içinde gündeme oturdu.

Hükümet ile Türk-İş, kamu işçisinin 2019-2020 yıllarındaki mali ve sosyal haklarını belirleyen 2019 Dönemi Kamu Kesimi Toplu İş Sözleşmesi’nde anlaştı.

Anlaşmayla ücreti 3 bin 500 liranın altında olan işçiye 150 lira iyileştirme, tüm işçilere ise bu yıl ilk 6 ayı için yüzde 8, ikinci 6 ayı için yüzde 4, 2020’nin ilk ve ikinci 6 ayı için yüzde 3’er ve enflasyon farkı oranında zam yapılacağı açıklandı.

Gerek Türk-İş başkanı Ergün Atalay’ın Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’a sessizce söylemek istediği “Uzasa işi karıştıracağız, kapattım böyle” sözleri, gerekse zam oranınların düşük kaldığı eleştirileriyle gündemden düşmeyen anlaşmaya Perinçek’in yorumu sosyal mecraları sarstı.

Perinçek eleştiri oklarının hedefinde Türk-İş Başkanı Atalay’a desteğini ifade ederken “Vatanı ve ekmek teknemizi savunan Türk-İş’le ve Ergün Atalay Başkanla birlikteyiz” sözlerini sarf etti..

Kaynak-Gerçek Gündem

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com