Ana sayfa » Bilim-Teknoloji » İŞTE, İNGİLTERE’NİN 51. BÖLGELERİ!

İŞTE, İNGİLTERE’NİN 51. BÖLGELERİ!

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Daha önce Birleşik Krallık Savunma Bakanlığı’nda çalışan gazeteci Nick Pope, isteyenlerin dünya dışı yaşamı arayabileceği Birleşik Krallık’taki birkaç bölgenin adını verdi. Departmana bildirilen tanımlanamamış hava fenomenlerini araştırma görevini yerine getiren bu eski çalışan, The Sun ile yaptığı röportajda “Birleşik Krallık’ın 51. Bölgeleri”nin listesini paylaştı.

Pope’a göre Birleşik Krallık’ta yer alan bu 5 yer, uzaylı avcılarının ve askeriyenin uzaylı teknolojileri elde ettiğini düşünen komplo teorisyenlerinin ilgisini çekebilir.

Kraliyet Hava Kuvvetleri’nin gizli üssü:

Pope’un bahsettiği yerlerden bir tanesi Wiltshire, Corsham’daki eski Kraliyet Hava Kuvvetleri’nin gizli üssü Rudloe Manor. Pope’un iddiasına göre burada, yeraltı tünellerinden oluşan bir ağ bulunuyor. Bu bölge, 2000 yılında kapatıldı ve 2010 yılında ortaya çıkan bilgilere göre UFO işaretlerini araştırmak için kullanıldı. O günden sonra bu nokta, komplo teorisyenlerinin uğrak noktası hâline geldi. Hatta bazı kişiler, tutuklanma tehlikesine rağmen bu bölgeye girmeye çalıştı.

Pope’un işaret ettiği bir diğer nokta ise Savunma Bakanlığı’nın ana binasında bulunan odalardan bir tanesi. İddiaya göre 10 yıl öncesine kadar buradaki personeller, bir proje çatısı altında UFO raporları üzerine çalışıyorlardı. Pope’a göre bu operasyon, hâlâ gizli bir şekilde yürütülüyor olabilir. Ayrıca yine kendisinin iddiasına göre isimsiz bir kaynak, projenin ABD’ye aktarıldığını ya da yeni bir binaya taşındığını söylüyor.

  1. Britanya Ulusal Arşivi:

Nick Pope ayrıca Kew’deki Birleşik Krallık Ulusal Arşivleri’nin de UFO meraklılarının ilgisini çekeceğini söyledi. The Sun da 2018 yılında UFO ile alakalı bazı dosyaların gizliliğinin kaldırıldığını vurguladı. UFO ile ilgili bazı dokümanlar ise neredeyse 10 yıl önce halka açılmıştı ancak buradaki bazı belgelerin yeniden düzenlenmesi önemli bilgilerin gizlendiği söylentilerinin çıkmasına sebep oldu.

  1. Birleşik Krallık’ın 51. Bölgesi:

Britanya’nın 51. Bölgesi şakalarına konu olan Farnborough’daki Kraliyet Hava Sahası Kuruluşu da Pope’un listesinde yer alan noktalardan bir tanesi. 1980’lerde kapatılan bu araştırma tesisi, o günlerden bu yana UFO’larla ilgili söylentilere konu olup durdu. Pope, günümüzde savunma teknolojileri şirketi QinetiQ’in bulunduğu noktayla ilgili olarak komplo teorisyenlerine çok da umutlu olmamaları yönünde telkinde bulundu ve kendisinin de bu konuda şüpheci olduğunu dile getirdi.

  1. Uçan daireler:

Dünyanın en büyük savunma şirketlerinden bir tanesi olan BAE Systems’ın Warton’daki test alanı da komplo teorisyenlerinin ilgisini çekebilecek noktalardan bir tanesi. Bu noktanın Typhoon ve Tornado jetlerinin çıkış noktası olduğu da söyleniyor. Ayrıca bu alanda UFO uçtuğuna dair raporların olduğu da iddia ediliyor.

Bu iddiaları ortaya atan eski Savunma Bakanlığı çalışanı, ayrıca bu gizli sırların nerede saklandığının asla bilinemeyeceğini de vurguladı ve şöyle konuştu: “Birleşik Krallık’ın 51. Bölgesi varsa ve uzaylı sırları, Birleşik Krallık’ta bir yerde saklanıyorsa benim bahsettiğim konumlar önemli. Gerçek araştırmalar ise oldukça gizli, medyanın ve halkın asla duymadığı yerlerde gerçekleştiriliyor..”

Kaynak-Webtekno

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com