Ana sayfa » Güncel » İZ ENERJİ İŞÇİSİNDEN ALİAĞA’YA DESTEK YÜRÜYÜŞÜ..

İZ ENERJİ İŞÇİSİNDEN ALİAĞA’YA DESTEK YÜRÜYÜŞÜ..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Aliağa’da MHP’li Başkan tarafından işten atılan 187 işçi için yürüyüşe başlayacak olan İz-Enerji işçileri İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde basın açıklaması yaptı. İşçiler Konak’tan Aliağa’ya yürüyüş başlattı.

İşçiler yaptıkları basın açıklamasında İzmir’den Aliağa’ya bir yürüyüş başlattıklarını belirterek: “Aliağa Demokrasi Meydanı’na kadar sürecek bir yürüyüşü buradan başlatıyoruz. Aliağa belediyesini uyarıyoruz! Bu işçi kıyımına derhal son ver! 187 arkadaşımız acilen işlerine geri dönsün” dediler.

İŞTE O AÇIKLAMA..

Öncelikle, ülkenin bir çok yerinde sermayenin vahşice saldırılarına karşı direnen, hak arama mücadelesinde ısrar eden işçi kardeşlerimizi selamlıyoruz. Real/Makro/Uyum Market işçileri Üzel işçilerinden,Sibaş İşçileri Cargillden, Aliağa Belediyesi işçileri Aydın Büyükşehir belediyesi işçilerinden, Adana Hilton Otel İşçileri Saica Pack işçilerinden, Düzce kristal cam İşçileri Tüvtürk direnişinden, Kenan Güngördüden, Yüksel direnişinden Alev Şahin’e Engin Karataş’a her direniş ve mücadele öğrenerek, öğreterek sürüyor, sürdürülüyor.

Akp iktidarının uyguladığı Neo liberal politikalar Esnek, kuralsız, güvencesiz ve taşeron çalışma biçimlerinin yaygınlaşmasına neden olmuştur.AKP ve onların yandaşları tarafından çıkarılan bütün yasalar işverenlerin, kuralsız çalıştırma sistemine göz yummakta, işçilerin çalışma koşullarını esnek ve güvencesiz kılmaktadır. Bunlar yetmezmiş gibi Akp iktidarı, İşçilerin tek güvencesi olan Kıdem Tazminatına Patronların cepleri daha fazla dolsun diye saldırmaktadır.

İşçilerin dişiyle,tırnağıyla, alın teriyle biriktirdiği kıdem Tazminatlarımızın kaldırılmasına, bedeli ne olursa olsun müsade etmeyeceğimizi, bunun için elimizden ne geliyorsa yapacağımızı, burdan bir defa daha bildiriyoruz. Akp iktidarının ve onun patronlarının yarattığı krizin faturası işçilere kesilmeye devam ediyor.

14 Mayıs 2019 tarihinde Milliyetçi hareket Partili Aliağa Belediyesi’nde çalışan işçilere dönük bir kıyım başlatıldı. 187 işçinin işine Aliağa belediyesi tarafından son verildi. Disk Genel iş 5 nolu şube üyesi 187 işçi işlerine geri dönmek için, 17 Mayıs’tan bu yana, 83 gündür Aliağa Demokrasi Meydanı’nda direniyor.

Bizler İz Enerji işçi meclisleri olarak direnişteki işçi kardeşlerimiz için, Bugün İzmir Büyükşehir belediyesi önünden başlayarak, Aliağa Demokrasi Meydanı’na kadar sürecek bir yürüyüşü buradan başlatıyoruz. Aliağa belediyesini uyarıyoruz! Bu işçi kıyımına derhal son ver!187 arkadaşımız acilen işlerine geri dönsün.!

Aksi takdirde işçi kardeşlerimiz işe iade edilene kadar onlarla dayanışma içinde olacağımızı, mücadeleden vazgeçmeyeceğimiz buradan bir defa daha haykırıyoruz. İşçilerin örgütlü mücadelesi sermayeyi yenecek!.

Kaynak-Ege’nin Sesi

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com