Ana sayfa » Siyaset » SALICI; “ADAYLARI ENGELLEYECEK DEĞİLİZ..”

SALICI; “ADAYLARI ENGELLEYECEK DEĞİLİZ..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “İl kongrelerinde tek aday göstereceğiz” sözü parti içinde tartışmalara neden oldu. Salıcı o sözlere açıklık getirdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “İl kongrelerinde tek aday göstereceğiz” sözü parti içinde tartışmalara neden oldu.Bazı partililer bu sözlere tepki gösterirken CHP Parti Örgütü ve Örgüt Yönetimlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, “İl ve ilçe başkanlarının maksimum uzlaşma ile ortaya çıkmasını teşvik ediyoruz.

Bundan sonraki süreç CHP’nin iktidarını kurma süreci. Bu süreci yürütmek ile parti içi mücadeleyi yürütmek arasında arkadaşlarımız tercihte bulunacak. Bütün CHP’lileri kucaklayacak, mümkün mertebe uzlaşmaya yönelik bir süreç” dedi.

“TEMEL HEDEF İKTİDAR”

Salıcı Hürriyet gazetesinden Rifat Başaran’a yaptığı değerlendirmede özetle şunları söyledi:“Mesele tek aday değil, adayın tekleşmesinden çok mutabakatla seçiliyor olması, partide mutabakata yönelik iradenin oluşması. Sayın genel başkanımızın tek aday vurgusu mutabakatı teşvik etmeye yönelik.

Uzlaşma siyasi aktörler eliyle sağlanacak. Bu aktörler partinin seçilmişleri ve yerel dinamikler olacak. Örgütün niteliğini, yönetim kurulundaki görev alan arkadaşların geleceği sırtlayan kadrolar olması sağlayacak. Bütün partililerimizin temel hedefi olan CHP iktidarı hedefinde mutabakat sağlayacak bir süreçle yürüteceğiz.

“ADAYLARI ENGELLEYECEK DEĞİLİZ”

Biz insanların adaylaşmasının önünde, onları engelleyemeye çalışan noktada değiliz. 31 Mart’ta da 23 Haziran’da da toplumun geniş kesimlerinden oy aldık. Bu anlayışı büyüterek götürecek çerçeve içinde bir siyaset kuruyoruz. Mutabakatla çıkacak arkadaşımızın önce CHP’yi, sonra parti dışındaki kesimleri kucaklaması lazım. Parti kurultayımız yine zamanında olacak. Eylül veya ekimde kurultay takvimi başlayabilir..”

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com