Ana sayfa » Yerel » CİRİT, ACAR’IN İLK 100 GÜNÜNÜ ANLATTI, SORULARI YANITLADI..

CİRİT, ACAR’IN İLK 100 GÜNÜNÜ ANLATTI, SORULARI YANITLADI..

Yazar: Erdinç Şahin
1 yorum

KUZEYEGEHABER-CHP Aliağa İlçe Başkanı Gülsen Ustaoğlu Cirit Aliağa Belediyesinin 31 Mart seçimleri sonrası 100 günlük bilançosunu anlatan bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıya ikisi dışında CHP’li meclis üyeleri, Gençlik Kolları Başkanı ve İlçe Yöneticileri de katıldı.

Parti binasında yerel basın mensuplarına yönelik basın açıklaması şöyle;

“Sayın basın mensupları; basın açıklamamıza geldiğiniz için teşekkürlerimizi sunarız.

Serkan Acar, 12 Nisan 2019 tarihinde yeniden Aliağa belediye başkanı mazbatasını alıp görevine başladı. Aradan 100 günün üzerinde bir zaman geçti. Genellikle belediye başkanları 100 günün sonunda halkı o zamana kadarki yaptığı çalışmalar hakkında bilgilendirir.

Yeni seçilmiş olmamasına, yani gecen dönemin devamı olduğu için alışma süresi olmamasına karşın bugüne kadar bilgi verilmediği için kamuoyu adına CHP olarak 100 günü değerlendirmeye aldık ve 100 gün içinde Aliağa’da olanların bir bilançosunu çıkarttık. Buna göre;

1.Aliağa’da kadrolu veya sözleşmeli 187 işçi tasarruf ve teknolojik gelişmeler gerekçesiyle aşından, ekmeğinden edildi, işten atıldı. Ancak hangi alanlarda teknolojik gelişmeler  belediyede uygulanmaya başladı bu konuda bir açıklama yapılmadı.Ayrıca bu sürede yeni işe alımlar yapıldı mı bu konuda meclis üyelerimiz soru önergesi verdi.

2.Haksız ve hukuksuz olarak belediye memurları Çankırı ilinin Bayramören  ve Yapraklı ilçelerine sürgüne gönderildi. Bu kişiler orada muadili iş olmadığı için iş verilmeden bekletiliyor  ama maaşlarını Aliağa belediyesinden alıyorlar. Kadro boşaltmak, yıldırma politikası uygulamak uğruna aileler parçalanıyor. Anne ayrı yere,baba ayrı yere çocuklar anne veya babadan uzak. Aliağa’nın “şehr-ül emin’i” Aliağa’lıları cezalandırıyor.

3.Ağapark,mevcut belediye başkanının  geçmiş  dönemde yaptığı ve seçim çalışmalarında propaganda malzemesi olarak kullandığı yer. Aliağa halkına kaliteli ve ucuz tatil yaptırmak amacıyla açıldı . Bugünlerde halkımızın ucuz tatil hakkı kalmadığını Ağapark’ın işletme hakkının özel şirketlere verildiğini  duyuyoruz ve yetkililerden açıklama bekliyoruz. Ağapark giriş ücretleri 25 ve 10 tl olarak ayrılmış. Vatandaşın ekonomisine göre farklı standart hizmet belediyenin bir ayıbıdır. Ayrıca ve de en önemlisi  kıyı kenar kanununa göre  deniz kenarları halka açık ve ücretsiz olmalıdır.

4.Aliağa’nın 2 önemli binası vardı. Yillardır hizmet veren ve hizmet aldığımız  belediye binası ve çok amaçlı kültür merkezi. Belediye binası yikıldı, diğer  bina ise belediye binası yapıldı.Gectiğimiz 100 gün içinde gençlik merkezi binası hizmete girdi. Aliaga’nin  2  binasi  yine 2 bina olarak kaldı. 5 yıldan bu yana Aliağa büyüyüp gelişmesine rağmen park, bahçeden başka bir yatırım yapılmadı.

  1. Geçtiğimiz dönem denetim raporunda açık açık batık konumda olduğu belirtilen belediye, borçları karşılığı Aliağa merkez ve köylerde 59 mülkü Hazine ve gelir idaresine sattı. Bu nedenle bu mülkler üzerinde Aliağa halkının ve belediyenin söz hakkı kalmadı. Artık merkez camiinin duvarına bir çivi bile çakamazsınız veya eğitim için ayrılan alanlar daha sonra kimlere verilir veya satılır. Satılan 59 mülk içinde kuş cennetini çevreleyen  alanlar da var.Bu alanlar da gelecekte kimbilir kimlere satılacak.

Belediyeler arazi satabilir,  ancak bu kente istihdam veya kent geleceği  yatırımları için olmalı ve söz hakkı da Aliağa halkında olmalı .Belediye başkanları günü kurtarmak değil geleceği planlayıp uygulamak için satış yapar. Kaldı ki bu borçları de geçmiş 5 yıllık dönemde kendisi yapmıştır.

  1. Bu 100 gün içinde ayrıca akıllarda soru işareti bırakan ve örtbas edilmeye çalışılan olaylar da yaşandı. Örneğin, Nadir Nadi kütüphanesi yandı ve bu konu ile ilgili itfaiye raporunda kundaklama olduğu bildirildiği bilgisine ulaştık. Konu ile ilgili adli veya idari bir açıklama yapılmamıstır. Konu son derece önemlidir ve adli olarak takip edilmeye muhtaçtır. Biz CHP olarak konuyu takip edeceğiz .Meclise de soru önergemizi verdik.

Ayrıca; Foça yolu üzerindeki bir fabrikanın ruhsat işlemleri ile ilgili ve konunun örtbas edilmeye çalışıldığına yönelik çok ciddi duyumlar alıyoruz.Bu konuyu da takip ediyoruz ve konu ile ilgili meclise soru önergesi sunduk.

7.Seçim öncesi 80 günde biteceği söylenen Hayvan Barınağı geçtiğimiz 100 gün içinde de bitmedi.

8.Belediyeye akarykıt istasyonunun mülkiyeti eski garaj ve eski küçük sanayi sitesinin arsası sermaye artırımı için meclis denetiminden çıkartılıp Petrol A. Ş’ye devredilmiştir.

9.Ayrıca meslek hastalıkları hastanesi bölgesinde ağaç katliamı yapıldı ve bununla ilgili en ufak bir açıklama ilgili hiçbir makamdan gelmedi.

10.Vatandaşlarımızdan bize gelen bilgilere göre halk ekmegin ekmek dağıtımında sıkıntı olduğunu öğrendik.Halk ekmek ile ilgili de meclise soru önergesi verdik.

100 günün bilançosu en kaba hatları ile böyle. Biz CHP Aliağa ilçe başkanlığı olarak bize iletilen her konuyu takip edip kamuoyunu bilgilendirme görevimizi yerine getireceğiz Diğer 100 günler için yeni ve güzel şeyler söylemek umuduyla hepinize teşekkür ederim..”

Cirit, basın açıklaması sonrası basın mensuplarının sorularını da yanıtladı. Ağapark’ın özel bir şahsa devrine ilişkin soruya, konuyu hukuki açıdan incelettiriyoruz, Hakan Turan bey bunu takip ediyor, gerekli itirazlar yapıldı, gelişmeleri sizinle paylaşacağız yanıtını verdi.

Başkan Cirit, Nadir Nadi Kütüphanesi yangınıyla ilgili soruyu ise, “Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi Raporunda Kütüphanenin kundaklandığı açıkça belirtilmiştir. Bu konuyla ilgili adli süreç devam etmektedir, bununda takipçisiyiz” şeklinde yanıtladı..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

1 yorum

Deniz 8 Ağustos 2019 - 13:12

Sizin en iyi yaptığınız iş muhalefet olmak tebrik ederim başarılarınızın devamını dilerim.
Muhalefet olarak kalmaya devam edin çünkü bu halk sizi öyle seviyor…

Yanıtla

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com