Ana sayfa » Yerel » “BİZE KARŞI İŞLENEN BU SOSYAL CİNAYETİN HESABINI HUKUK ÖNÜNDE SORACAĞIZ..”

“BİZE KARŞI İŞLENEN BU SOSYAL CİNAYETİN HESABINI HUKUK ÖNÜNDE SORACAĞIZ..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Aliağa Belediye işçileri direnişlerini 82’inci gününde Aliağa belediyesi önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

82 gündür Demokrasi Meydanı’nda direnişte olan Aliağa Belediye işçileri, Aliağa Belediyesi önünde gerçekleştirdikleri basın açıklamasında “82 gündür devam eden onurlu direnişimize olan inancımızla selamlıyoruz sizleri.

Aşımızı ekmeğimizi evimize götürdüğümüz işimizden haksız hukuksuz bir şekilde çıkarılalı neredeyse 3 ay oldu. Bu üç aylık sürede direncimizin kırılıp mücadelemizin sekteye uğrayacağını düşünenler büyük bir hayal kırıklığına uğradılar” dedi.

Mayıs ayı maaşlarını ve işçilik alacaklarının halen hesaplarına yatırılmadığını hatırlatan işçiler, protokol imzalatarak işçilerin mücadelesinin sekteye uğramayacağının altını çizdikleri açıklamada;

“Bizleri yıllarımızı verdiğimiz işimizden edenler emek ve demokrasi kavramlarını bırakın, yakın bir zamana kadar bu kentin yolunu dahi bilmeyenlere hazırlattıkları protokolleri işten çıkarttıkları emekçi arkadaşlarımıza imzalatarak mücadelemizi sekteye uğratacaklarını zannettiler.

Biz ilk günden itibaren şuna inandık sayımız ne olursa olsun bize karşı işlenen bu sosyal cinayetin hesabını hukuk önünde soracağız. Belediye Başkanı Serkan Acar da hukuk önünde bunun hesabını veremeyeceğini ve ceza alacağını bildiği için protokol adı altındaki ahlaksız teklifler ile bu cezai sorumluluktan kurtulmaya çalışmaktadır.

Buradan tekrar ediyoruz bedeli ne olursa olsun bu haklı davamızdan asla ama asla vazgeçmeyeceğiz.” İfadelerinde bulundu.

İşçiler basın açıklamasının ardından belediye binası içerisine girerek belediye çalışanlarını haklı mücadelelerine destek vermeye çağırdı..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com