Ana sayfa » Bilim-Teknoloji » JAPONLAR UÇAN ARABA YAPTI, TEST ETTİ..

JAPONLAR UÇAN ARABA YAPTI, TEST ETTİ..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Tokyo merkezli bir küresel teknoloji şirketi olan NEC tarafından üretilen ilk prototip, özerk teslimat uçuşları için tasarlandı ve tipik bir arabadan çok bir uçak gibi görünüyor. Aracın yerden yükselmek için 4 adet pervanesi bulunuyor.

Araç, Tokyo’da şirketin tesisinde içerisinde yolcu olmadan yerden yaklaşık 3 metre yükselebildi ve bu anlar, YouTube üzerinden paylaşıldı. NEC Corporation Başkan Yardımcısı Norihiko Ishiguro, bir basın açıklamasında “NEC olarak uçan araçlara odaklanmış bir seyahat devrimi yaşanacağına inanıyoruz” dedi. Ishiguro, sözlerine “O zaman geldiğinde, teknoloji ve hizmetleri bir yönetim üssü olarak sunmak istiyoruz” şeklinde devam etti.

Bu yeni teknolojinin, piller ve güvenlik hakkında hâlâ bazı sorunları var ancak bu araçlarda bulunan “elektrikli dikey kalkış ve iniş” teknolojisinin helikopterlerden daha ucuz, daha sessiz ve daha erişilebilir olması, araçların geleceği için bir artı. Ayrıca aracın, trafiği sıkışık şehirlerde kargo taşınması veya eğlence amaçlı seyahat etmek için kullanılabileceği de varsayılıyor.

Şirket yetkilisi Ishiguro’ya göre 2023’te kargoların dağıtımına başlanmış olacak ve 2030’larda günlük seyahat amacı için uçan araçlar kullanılmaya başlanacak. Önümüzdeki yıllarda uçan otonom araçların kullanılması hayatı nasıl etkiler şimdilik bilinmez ancak şirketin de belirttiği gibi bu araç, devrimsel bir yeniliğin başlangıcı olabilir..

Kaynak-Webtekno

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com