Ana sayfa » Yerel » CHP’Lİ TURAN, AĞAPARK SATIŞINI, HABAŞ RUHSATINI VE KÜTÜPHANE YANGININI SORDU..

CHP’Lİ TURAN, AĞAPARK SATIŞINI, HABAŞ RUHSATINI VE KÜTÜPHANE YANGININI SORDU..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Aliağa Belediyesi Ağustos ayı Olağan Meclis toplantısı Belediye Başkanı Serkan Acar yönetiminde bu akşam yapıldı.

Belediye binasındaki meclis toplantı salonunda yapılan toplantının gündeminde başkanlıktan gelen önergeler ve komisyondan gelen raporlar yer aldı. 3 Temmuz 2019 tarihli meclis tutanaklarının okunup oylanması ile başlayan Aliağa Belediyesi ağustos ayı olağan meclis toplantısı başkanlıktan gelen önergelerin meclis üyelerinin görüşüne sunulmasıyla devam etti.

Başkanlıktan gelen önergeler kapsamında 1-2-3-4-5-10-11 ve 13’üncü maddeler oy birliği ile kabul edildi. 6-15 ve 16. maddeler İmar Komisyonuna; 7 ve 9. maddeler Çevre, Sağlık ve Esnaf Komisyonuna; 8 ve 12. maddeler İmar ve Plan Bütçe Komisyonuna havale edildi.

“Belediyemizde iş akitleri fesih edilen 8 Kadrolu işçi ve Aliağa Belediyesi Personel Ltd. Şti. çalışanı 6 işçi ile yapılan protokol gereği kıdem ve ihbar tazminatlarının İller Bankasından kredi olarak temin edilmesi için Belediye Başkanına yetki verilmesi hususunun görüşülmesi” konusunu içeren 14’üncü madde ise oy çokluğu ile reddedildi.

Başkanlıktan Gelen Önergelerin görüşülmesinin ardından komisyondan gelen raporların oylanmasına geçildi. Komisyondan gelen raporların tamamı komisyonlardan geldiği şekliyle oy birliği ile kabul edildi.

TURAN’DAN 5 FARKLI KONUDA SORU ÖNERGESİ..

Toplantı sonunda CHP Grup Sözcüsü Av.Hakan Turan Ağapark’tan Belediye Şirketinin yönetimine kadar 5 farklı konuda soru önergeleri verdi. Verilen soru önergelerinde:

“1-İzmir İli Aliağa İlçesi Bozköy Mahallesi 1285 Ada 3 Parsel ve 221,206 parselde kayıtlı taşınmazlarla ilgili imar ve encümen işlemleri hakkında bilgi verilmesi talebi hakkında: Yukarıda belirttiğimiz ve içinde Demir Çelik Fabrikası bulunan parsellerle ilgili geçici ruhsat verilip verilmediği, verildiyse iptal edilip edilmediği, edildiyse iptal sebebinin açıklanmasını,

2-Aliağa Belediyesine bağlı şirketlerin tamamının Yön. Kur. Başk ve ve üyelerinin kimler olduğu; Ticaret sicil kayıtlarının yapılıp yapılmadığı, atanan kişilerin aldıkları maaş ve huzur hakkının ne kadar olduğunun açıklanmasını,

3-Aliağa Belediyesi iştiraki olan Ağapark Sosyal Tesislerinin işletmesinin hangi şirkete, ne kadar süreyle, ne bedelle ve neden verildiğinin; Kıyı Kenar Kanununa göre Aliağa halkının ücretsiz yararlanması mümkün olan sahillerimizin ücretli olarak bir işletmeye neden devredildiğinin açıklanmasını,

4- 03.Temmuz.2019 tarihinde Nadir Nadi Kütüphanesi’nde çıkan yangın konusunda meclise ve Aliağa halkına bilgi verilmesini; itfaiye tarafından düzenlenen tutanak ve raporun açıklanmasını, yangın olayının adli yargı sürecinde olup olmadığı, yargı sürecinde ise ne aşamada olduğu konusu hakkında bilgi verilmesini,

5-Aliağa Belediyesi iştiraki olarak 1996 yılından bu yana hizmet veren ekmek fırını kapatıldı mı? Kapatıldı iise nedeni nedir? Kapatılmadıysa şu an ki üretim kapasitesi ve ücretsiz ekmek yardımının ne kadar olduğu konusunun açıklanmasını arz ederiz.” denildi.

CHP’Lİ ÖZCAN, ACAR İLE MHP VE AK PARTİLİ MECLİS ÜYELERİNİ ELEŞTİRDİ..

Dilek ve Temenniler bölümünde söz alan CHP’li Meclis Üyesi Musa Özcan ise geçen ay yapılan toplantıyı eleştirerek “Geçen ay ki meclis toplantısını mümkün olsa hafızamdan silmek isterdim. Değerli MHP’li ve Ak Partili meclis üyesi arkadaşlarım,sizler geçen ay ki toplantıda 2 arkadaşımızın yokluğunu fırsat bilerek getirmiş olduğunuz gündem dışı 5 maddeyi geçirtmek suretiyle meclisin yetkilerini başkana devretmek yoluyla meclisin iradesini yok ettiniz.

Yangından mal kaçırır gibi 20-25 dakikada geçirip onayladığınız yetki talepleri ve devirleriyle, Aliağa halkının bizlere emanet ettiği mallarını ve paralarını, geçen dönem ki kötü ve yanlış yönetim sonucu oluşan zararları kapatmak için yok pahasına verilmesine sebep oldunuz.

Sayın Başkan özellikle size söylüyorum, çünkü bu kötü yönetimin baş sorumlusu sizsiniz. Düşünebiliyor musunuz? Aliağa’yı yönettiğiniz 5 yıl içerisinde SGK ve Maliyeye borçlanıyorsunuz, ve o borca karşılık yeni dönemde Aliağa halkının sizlere emanet ettiği malları, arazileri bu borca karşılık veriyorsunuz. Bu iflas ettiğinizin ispatıdır.” diye konuştu

Aliağa Belediyesi ağustos ayı olağan meclisi, dilek ve temennilerin ardından bir sonraki meclis toplantısının 3 Eylül 2019 Salı günü saat 18.00’da gerçekleştirilmesine karar verilmesi ile son buldu..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com