Ana sayfa » Siyaset » CHP, BELEDİYELERİNİ MÜFETTİŞLERE DENETLETTİRECEK..

CHP, BELEDİYELERİNİ MÜFETTİŞLERE DENETLETTİRECEK..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-CHP Genel Başkan Yardımcı Oğuz Kaan Salıcı, “Müfettişlere belediyelerimizde makam odaları ayrılmış durumda” dedi.

Salıcı, iktidarın muhalefetin kazandığı belediyeleri çalıştırmayacağı iddialarına da yanıt vererek şunları söyledi: “Hem borç ödeyeceğiz hem de yatırım yapacağız. İsraf, savurganlığa izin vermeyeceğiz. İşte Mansur Yavaş 100 günün sonunda 136 milyon bütçenin fazla verdiğini açıkladı.

Hem yatırım yapacak hem borç ödeyecek hem de gelir arttırıcı önlemler araştıracağız. İktidar sizi kaynak açısından zorlayacak, hizmet veremeyecek hale getirecek, yorumları var. CHP’li belediyelere ayrı, AKP’li belediyelere uygulanacak ayrı yasalar yok. Bunu fiili durum yaratarak yapıyorlar. Sürekli bir müfettiş uygulaması ile yapıyorlar.

Bunu yıllardır CHP Belediyeleri zaten yaşıyor. Bu konuda deneyimliyiz. Müfettişlere belediyelerimizde makam odaları ayrılmış durumda. Yatırım konusunda örneğin İstanbul, Ankara metroları hazine bütçesiyle yapıldı. Ama İzmir’de metroyu belediye başkanımız yaptı.

‘Azınlıktasınız’ diyorlar. Eskişehir’de biz 10 sene azınlıktaydık. Ama Eskişehir Sayın Büyükerşen başkanlığında marka şehir oldu. Biz bunları yaptık, deneyimleri diğer belediyelere de yayacağız. Neden yapmasınlar..

Kaynak-Duvar

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com