Ana sayfa » Bilim-Teknoloji » JET MOTORLU KAYKAYI İLE MANŞ’I BU KEZ GEÇTİ..

JET MOTORLU KAYKAYI İLE MANŞ’I BU KEZ GEÇTİ..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Geçtiğimiz hafta uçan jet motorlu kaykayıyla Manş Denizi’ni aşmayı hedefleyen Franky Zapata isimli mucit, rekor denemesinde başarısız olmuştu. Zapata, yarı yolu tamamladıktan sonra yakıt dolum platformunda dengesini kaybetmesi sonucu denize düşmüştü.

Franky Zapata, yeni bir deneme yaparak Fransa’nın Sangatte kentinden ayrıldı ve 22 dakika süren bir yolculuğun ardından İngiltere’nin Dover kentine ulaştı. 35 kilometrelik yolculuk sırasında saatte 170 kilometre hıza ulaştı. Manş Denizi’nin en dar bölgesi olan Dover Boğazı’nı geçen Zapata, “İşte yaptık ve Kanal’ı geçtik. Bunun adı delilik” açıklamasında bulundu.

İlk denemede santimetrelik bir yer değişimi yüzünden başarısız olan ekip, ikinci denemesine daha iyi hazırlandı ve iniş girişimi sırasındaki platformun olası dalgalara göre alacağı konum hesaplandı. İlk denemedeki kazadan sonra, bu kez biraz farklı bir rota ve daha büyük bir yakıt ikmali platformu kullanarak ikinci denemeyi gerçekleştireceğini söyleyen Zapata, amacına ikinci denemesinde ulaştı.

Zapata, sürücünün bir teknenin arkasına bağlanarak havada uçmasını sağlayan uçan jet motorlu kaykayını ilk olarak 2011’de kullandı. Mucit, daha sonra bir sürücünün havada serbestçe uçmasını sağlayan bilgisayarlı ve dört turbo jet motorlu “Flyboard Air” isimli uçan kaykayını üretti. Zapata, 2016 yılında Fransa’nın güney sahilinde Flyboard Air’ı 2.252 metre boyunca uçurmasıyla beraber dünya rekorunu kırmıştı..

Kaynak-Webtekno

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com