Ana sayfa » Güncel » “EYT’LİLER AÇ KALMAMAK İÇİN EMEKLİ OLMAYA ÇALIŞIYOR..”

“EYT’LİLER AÇ KALMAMAK İÇİN EMEKLİ OLMAYA ÇALIŞIYOR..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, beraberinde partisinin Malatya İl Başkanı Enver Kiraz ve parti yöneticileriyle birlikte Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyeti’ni ziyaret ederek gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Basın toplantısında Ağbaba: “Bir taraftan EYT’lilere çift dikiş diyip dalga geçenler, bürokratların 3 dikiş-5 dikiş maaş almalarına ses çıkarmıyorlar.” dedi. Atatürk Orman Çiftliği’nin peşkeş çekildiğini belirterek, “Ankara’yı talan edenler, resmen işgal kuvvetleri gibi.” dedi.

AKP, EYT’LİLERLE ÇİFT DİKİŞ DİYE DALGA GEÇERKEN,BÜROKRATLAR 5 DİKİŞ MAAŞ ALIYOR

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) meselesinin gündeme geldiği günden bu yana çeşitli söylemlerin olduğunu ifade eden Ağbaba, “En son Cumhurbaşkanı, ‘bunlar çift dikiş istiyor’ dedi. Herkes biliyor ki gariban EYT’lilerin çift dikiş falan istediği yok. Aç kalmamak için emekli olmaya çalışıyorlar. Hakları gasp edilmiş; aç kalmamak için hiç değilse emekli olup karınlarını doyurmak istiyorlar.

EYT’lilerin başka bir beklentisi de yok. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nda 9 bürokratın çift dikiş maaş aldıkları ortaya çıktı. İletişim Daire Başkanı’nın 8 dikiş maaş alıyor. Erdoğan’ın danışmanları kimi 3, kişi 8 dikiş maaş alıyor. Bir tarafta yoksullukla boğuşan, aç kalmamak için emekli olmaya çalışan EYT’liler, diğer tarafta kamunun tamamı çift dikiş atıyor.” iddiasında bulundu.

“RESMEN İŞGAL KUVVETLERİ GİBİLER”

Ağbaba, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Tarihi Ankara Gar’ı bakanın sahip olduğu bir özel üniversiteye resmen peşkeş çekiliyor. Ankara tarihi tren garı yetmiyor, Atatürk Orman Çiftliği’nde tam tamına 555 bin metrekare arazi aynı üniversiteye peşkeş çekiliyor.

Burası artık bir Çiftlik Cumhuriyeti. Ülke, Çiftlik Cumhuriyeti gibi yönetiliyor. Fakir fukara iş bulamazken, millet iş ararken, işsizlik tarihin en büyük rekorlarını kırarken, birileri Ankara’yı talan etmekle meşguller.

Resmen işgal kuvvetleri gibi. Tarihi Ankara Tren Garı’nın bir üniversiteye verilmesi normal bir ülkede olur mu? Atatürk’ün mirası Atatürk Orman Çiftliği bir bölümüne kaçak bir üniversite yapacaklar. Bu bir talandır. Kabul edilebilir bir şey değildir.” dedi..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com