Ana sayfa » Siyaset » SALICI VE KAFTANCIOĞLU’NDAN, CHP İZMİR ZİYARETİ..

SALICI VE KAFTANCIOĞLU’NDAN, CHP İZMİR ZİYARETİ..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, ‘Emek, Gelecek ve Zafer’ kampına katılmak için İzmir’e geldi. Salıcı ve Kaftancıoğlu, kampa geçmeden önce CHP İzmir İl Başkanlığı’nı ziyaret etti.

CHP’li Yücel’in makamında gerçekleşen buluşmada, Genel Başkan Yardımcısı Salıcı’dan CHP’li bazı belediyelerde ‘akraba atamaları’ iddiaları ve parti içi olağan kongre takvimine yönelik çarpıcı açıklamalar geldi.

SALICI:” İKTİDARI HEDEFLİYORUZ”

Yerel seçimlerden sonra sonuçları masaya yatırdıklarını, eksikleri tespit ettiklerinin altını çizen Salıcı, “İktidar hedefiyle yürürken, eksikleri gidererek yeni siyaset anlayışıyla iktidara ulaşmayı hedefliyoruz. AKP’nin Türkiye’ye verdiği tahribat ortada. Biz Türkiye’yi kucaklayacağız. Saadet Partisi’yle, İYİ Parti’yle bir araya geldik. Diğer siyasi partilerden de adaylarımıza destek olan yurttaşlarımız oldu.

31 Mart’tan önce verdiğimiz sözlerin arkasındayız. Ne söylediysek yapacağız. Belediye başkanları bunun gereğini yapacak. CHP’lilerin nasıl bir belediyecilik yaptığını sosyal belediyecilikten, bu anlayıştan uzak kalmış kesimlere ulaştıracağız. Bu konuda başkanlarımız çalışıyor. Bizim önümüzdeki dönem hiçbir mazeretimiz yok.

Türkiye’nin AKP döneminde ortaya çıkan büyük sorunlarını çözmek için CHP’nin iktidarına ihtiyaç var. Çözüm önerilerimizi anlatacağız. CHP ailesinin tek vücut olması gerekiyor. Başka siyasi partilerle bir araya geliyor. Kardeşçe bir süreç izleyeceğiz. Parti içi kongre takviminde de bunu yaşayacağız” dedi.

“MÜNFERİT YANLIŞLAR OLABİLİR”

İzmir’de CHP’li bazı belediyelerde ‘akraba atamaları’ iddialarıyla ilgili konuşan Salıcı, “Genel Merkez bu konuda gerekli çalışmaları yapıyor. 31 Mart’ta verdiğimiz sözlerin arkasındayız. Münferit yanlışlar olabilir. Gerekli uyarılar yapılarak düzeltiliyor.

Sosyal medya üzerinden olmamış şeyler olmuş gibi yansıtılıyor. İddiaları inceliyoruz. Gerçeklik payı varsa Genel Merkez müdahale eder” dedi. Salıcı, olağan kongre takvimiyle ilgili bir taslak hazırladıklarını söyledi, “Bir taslak var Açıklandığında hep birlikte duyacağız. 1 yıl ertelemeyeceğiz. Zamanında olacak” ifadelerini kullandı.

KAFTANCIOĞLU: “İNANÇLA MÜCADELE ETTİK”

İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İstanbul’daki seçimin gizli mimarlarının parti örgütü olduğunu söyledi. Kaftancıoğlu, “İstanbul hikayesi İstanbul’u yeniden halka vermenin mimarı gizli kahramanı inanmış CHP örgütleridir. Ne mutlu sizlere bizlere yıllarca yılmadan yorulmadan imkansızlıklara rağmen inançla mücadele ettik.

Bu inancın işe evrilmesiyle geldi bu sonuç. Sürecin elbette görünen ve görünmesi gereken bir mimarı da Genel Başkanımızın Adalet Yürüyüşüyle başlattığı ve sürdürdüğü sürekli hale getirdiği anlayıştır. Kaftancıoğlu, “ Hep birlikte bir şey başarmak arzusuyla yola çıktığımızda neler başarabileceğimizin gösterdik. İzmir gibi İstanbul’da nefes aldı. İnanıyorum ki bu kararlılıkla Türkiye’de nefes alacak” dedi.

YÜCEL:” KORKU DUVARI YIKILDI”

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ise, “Yerel seçimler sonrası korku duvarı yıkıldı. Yeni bir sayfa açıldı. CHP herkese umut oldu. Bu başarıyı önümüzdeki süreçte sürdürüp, CHP’nin Türkiye’nin kurtuluş reçetesini yazacağına inanıyoruz. Millete, ülkemize karşı böyle bir ödevimiz var.

CHP ülkede yeniden hukukun üstünlüğünü sağlamak için, toplumsal barışı yeniden sağlamak için gerçek anlamda çağdaş, çoğulcu demokrasinin gerçekleşmesi için tek adres. Yorulmadan ara vermeden çalışmalarımıza devam edeceğiz. CHP’yi iktidara taşıyarak halkın özlediği barış ortamını sağlayacağız” şeklinde konuştu..

Ege’nin Sesi

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com