Ana sayfa » Güncel » “OYA HANIM SELÇUK BELEDİYESİNDE 16 YILDIR ÇALIŞIYOR..”

“OYA HANIM SELÇUK BELEDİYESİNDE 16 YILDIR ÇALIŞIYOR..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, geçtiğimiz günlerde bazı gazetelerde kuzeni Oya Ceritoğlu’nu, Selçuk Belediyesi’ne sekreter olarak işe aldığı iddialarına cevap verdi. BirGün’e açıklamalarda bulunan Sengel, “Oya Hanım, hali hazırda 16 yıldır Selçuk Belediyesi’nde çalışıyor.

Selçuk Belediyesi’ni 11 Nisan 2019 tarihinde Adalet ve Kalkınma Partisi’nden devir aldığımız günden beri bir tane yeni personel belediyeye alınmadı” dedi.

“BELEDİYE’YE TEK BİR YENİ PERSONEL ALINMADI”

Sengel algı operasyonu yapıldığını belirterek, “Selçuk Belediyesi’ni 11 Nisan 2019 tarihinde Adalet ve Kalkınma Partisi’den devir aldığımız günden beri bir tane yeni personel belediyeye alınmadı. Almamız da mümkün değil. Çünkü Adalet ve Kalkınma Partisi, bütçeyi alt üst etmiş. Yüzde 30, yüzde 40’da olması gereken bütçe giderleri şu anda yüzde 56’larda. 70 milyon borçla, 74 buçuk milyon bütçe ile teslim aldım.

Geçenlerde 2010-2011-2012 tarihlerine ait ödenmeyen borçlar sebebiyle, Kültür Bakanlığı’na 8 milyon liralık bir borç davası kesinleşti. Şu anda belediyemizin 78 milyon borcumuz var” diye konuştu.

Sengel, kuzeni Oya Ceritoğlu’nun belediyedeki görevi hakkında ise, “Oya Hanım, 16 yıldır Selçuk Belediyesi’nde çalışıyor. Oya Hanımda Kültür Müdürlüğü’nde İnsan Kaynaklı Müdürlüklerinde önemli görevlerde çalışmış belediye işçisidir. Kendisi 11 Mart 2004 tarihinde işe büro personeli olarak girmiştir. Esasen rütbe yükseltme değil, sekreter yaptık. Bizde özel kalem sekreterliği yok. Normal sekreter. Aslında rütbe düşürdük ve çalışmaya da devam edecek” şeklinde konuştu.

Son olarak Sengel, şunları kaydetti: “Ben, Genel Başkanımızın söylemleri ve 7 ilkesini hatim etmiş birisiyim. Aksine bir şey yapmam. Yapılan bu çirkin saldırılar sonrası hukuki işlemlerde bulunacağız. Yapılan ayıp. Bizi çok çalışmak kurtarır, boş konuşmak değil.”Selçuk Belediyesi de söz konusu iddialarla ilgili olarak Sözcü Gazetesi haberine ilişkin bir tekzip metni yayınladı.

İŞTE O AÇIKLAMA:

30/07/2019 tarihinde Sözcü Gazetesinin 1. Sayfasından manşette çıkan haber asılsız ve mesnetsiz olup; gerçeğe aykırıdır. Şöyle ki;1.AKP’den Selçuk Belediyesini teslim aldığım 11/04/2019 tarihinden itibaren; Selçuk Belediyesini mali durumu sebebiyle tek bir personel alımı gerçekleşmemiştir.2. Oya Onbaşıoğlu Ceritoğlu, Selçuk Belediyesine 11/03/2004 tarihinde işe büro personeli olarak göreve başlamıştır.

(EK-1: İşe Giriş Bildirgesi)3. Oya hanım 15-16 yıldan beri İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü, Kültür ve Sosyal İşleri Müdürlüğü son olarak ta İşletme ve İştirakler Müdürlüğünde önemli görevlerde bulunmuş Selçuk Belediyesi işçisidir.4. Göreve gelmem itibari ile İşletme ve iştirakler Müdürlüğündeki görevinden belediye sekretarya birimine alınmış ve sekreter olarak görevine devam etmektedir.

Selçuk Belediye iç işleyişinde İlçenin Nüfusu göz önüne alındığında ÖZEL KALEM MÜDÜRLÜĞÜ diye bir Müdürlük bulunmamaktadır.Birkaç günden beri sosyal medya ve çeşitli medya kuruluşlarında şahsımı da içine alarak kimi haberler yer almaktadır. Ancak aktarılanlar tamamen hatalı ve algı yönetmeye dahildir.

Nitekim göreve başladığım 11/04/2019 tarihi itibariyle AKP’den Belediyeyi teslim aldığımdan bu yana Sn. Genel Başkanımızın söylemleri ve 7 ilkesi dahilinde; AKP Belediyesinden borca batık olarak devralmış olmam sebebiyle hiçbir yeni çalışan dahi Selçuk Belediyesine tarafımdan alınmadığı gibi hiçbir akrabamda ve yakınımda işe başlatılmamıştır.

Kısacası çok çalışmaya ihtiyacımız var boş lafa değil… Ve biz çalışıyoruz; borç batağında aldığımız Belediyeyi kara geçirmek için, projelerimizi hızla hayata geçirmek için, yollarımızı yürünür hale getirmek ve Selçuk’un geleceğine ışık olmak için çalışıyoruz…

Kaynak-Birgün

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com