Ana sayfa » Bilim-Teknoloji » İNSANLIĞIN SONUNU, İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ GETİRECEK!

İNSANLIĞIN SONUNU, İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ GETİRECEK!

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-İngiliz bilim insanı ve çevreci James Lovelock, insanları çevreyi iklim değişikliğinden korumak için daha iyi bir iş yapmaları gerektiği konusunda uyardı. Lovelock, aksi takdirde hayatta kalınamayacağını söylüyor.

100.yaş gününü kutlayan Profesör James Lovelock, 1970’lerde ortaya attığı Gaia Teorisi ile büyük bir saygınlık kazanmıştı. Teori, Dünya’nın kendi kendini düzenleyen bir organizma olduğu fikri üzerine kurulmuştu. James Lovelock, teorisinde Dünya’nın yaşam için sürdürülebilir kalması adına kendi kendisini düzenleyebileceğini belirtmişti.

Örneğin Dünya’nın oluşumundan bu yana Güneş’in sıcaklık etkisi yaklaşık %30 daha arttı fakat yine de gezegen, hassas ekosistemler ve evrim yoluyla yaşam için yeterince soğuk kalmayı başardı. Dünya’nın kendisini düzenleme savaşı aşılamaz ve Profesör Lovelock’a göre bir an önce eylem yapılmazsa insanlar hızlı bir şekilde yok olacaklar.

100 yaşındaki Profesör, Sky News’a verdiği röportajda şöyle dedi: “Dünya, havadaki karbondioksit, metan ve diğer sera gazlarının miktarını kontrol ederek kendisini tamamen biyolojik olarak kontrol etti ve istikrarı korudu. Güneş’in etkisinin aşırı sıcak olduğu bir noktaya ulaştık ve bütün sistemin bunu tek başına halletmesi çok zor. Fosil yakıtları havaya karıştırmaya ve eklemeye başladığımızda, Dünya’yı doğru çizgide tutmak 2 kat daha zor hâle geliyor. Ama hayatta kalmak istiyorsak bunu yapmak zorundayız.”

İklim değişikliğiyle nasıl mücadele edilebileceği sorulduğunda Lovelock, “Sanırım henüz bilmiyoruz. Küresel ısınmanın sonuçlarını dengelemeden önce Dünya ve içinde yaşadığımız sistem hakkında daha fazla şey öğrenmeliyiz” cevabını verdi.

Araştırmalara göre her 2 saniyede, 1 futbol sahası büyüklüğünde ormanlık alan yok ediliyor. Küresel iklim değişikliği, sadece insanlığın sonunu getirmeyecek, birçok hayvan için de yaşamı sonlandıracak..

Kaynak-Webtekno

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com