Ana sayfa » Güncel » ÖZEL; “EYT’Lİ NEDEN MAAŞ ALMADAN EMEKLİLİK YAŞINI BEKLİYOR?”

ÖZEL; “EYT’Lİ NEDEN MAAŞ ALMADAN EMEKLİLİK YAŞINI BEKLİYOR?”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, EYT’liler ile ilgili iktidara yüklendi. Özel, “Fahrettin Altun’un evine dört maaş giriyor da EYT’li neden maaş almadan emeklilik yaşını bekliyor?” ifadelerini kullandı.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, basın toplantısında açıklamalarda bulundu. EYT’lilerle ilgili konuşan Özel, “Emekli edemem çok gençsin diyorlar EYT’ye. Cumhurbaşkanı da ‘ben bunu emekli edersem çift dikiş maaş alırlar’ diyor. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un durumuna bakalım.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı olarak dolgun bir maaş alıyor. Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Üyesi olarak da maaş alıyor. Değerli eşleri Fatmanur Altun akademisyen maaşı alıyor mu? alıyor. THY Yönetim Kurulu’na önerilmişti, görevlendirilmiş. Fahrettin Altun’un evine dört maaş giriyor da EYT’li neden maaş almadan emeklilik yaşını bekliyor?” dedi.

Özel’in EYT’lilerle ilgili açıklamalarında öne çıkan bölümler şöyle;

“BİZ TAVRIMIZI NET KOYDUK”

Kanun teklifimiz hazır. Belediye başkanı seçilen kişilerin, belediyenin ortak olduğu şirketlerde yönetim kurulu başkanı, üyesi veya yöneticiliklerde yer alması halinde herhangi bir ödeme yapılmaz diyoruz. Bu huzur hakkını da ikinci maaşı da ortadan kaldırıyor. Belediye başkanının birinci ve ikinci derece hısımları ile eşi belediyenin ortak olduğu şirkette yönetici olamaz diyoruz.

Bunu da açıkça ifade ettik. Kişinin çocukları, eşi, akrabaları, torunları, büyükbabası, eşinin kardeşi, baldızı, görümcesi giriyor kanunun kapsamına. Bunu da netleştirdik. Kanun teklifimizi Meclis’e vereceğiz. Tüm siyasi partilerin tutumlarını netleştirmesini isteyeceğiz. CHP ile ilgili tavizsiz yaklaştığımız ve derhal müdahale ettiğimiz birkaç kendine özel vaka dışında haksız ve gerçek dışı yaklaşımlar var.

Örneğin Selçuk Belediye Başkanı’nın atadığı söylenen kişinin 16 yıldır belediyemizde çalıştığı, geldiğinde müdürlük görevinde olduğu fakat şimdi sekreter kadrosunda olduğu gibi gelişmeler var. Menemen belediyemizle ilgili bir düzeltme geldi. Kişinin akrabalık düzeyi ve göreve başladığı tarihle ilgili. Bir yandan da iktidar partisinin ağzı, sözü olanlar CHP ile ilgili bir-iki örneği köpürte dursun biz net tavrımızı koyduk.

AKP’den bir açıklama var. Bursa ve Trabzon Belediye Başkanlarının 5 tane şirkette olduğunu söyledik. Trabzon Belediye Başkanı “Özgür Özel yanıltmıştır, belediyemizin 5 değil 3 tane şirketi var ben bir tane şirkette yönetim kurulu üyesiyim diyor. Bu ülkemizde genel bir uygulamadır diyor. Bizde iki tane çıktı, istifaları yaptırıp kanun teklifi hazırlattık. Genel uygulama falan olduğu yok.

“1071 AKADEMİSYEN”

1071 akademisyen imzası tek adam rejiminin ne yapmaya çalıştığını gösterir. Nedir 1071? Malazgirt ruhu. 1070 veya 1072 olmuyorsa bu işin talimatla yapıldığı ortadadır. Malazgirt ruhuyla 1071 imza toplamak nedir arkadaşlar? Anayasa Mahkemesi kararları herkes için bağlayıcıdır.

Sizin gibi akademisyenler imza attığı için pasaportları alındı, eşlerinin pasaportları alındı. Keser döner sap döner gün gelir hesap döner. Yarın birisi gelip hepinizi akademiden atmaya kalksa bu AK Partililer şimdi Çin ordusu gibi özgürlüklerin karşısında duranlar çil yavrusu gibi dağılır yine sizin arkanızda CHP kalır. Şu anda kullandığınızın düşünce özgürlüğü olduğunu unutmayın..”

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com