Ana sayfa » Güncel » ETNA YANARDAĞI PATLADI!

ETNA YANARDAĞI PATLADI!

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-İtalya, Avrupa kıtasında bulunan, volkanik hareketlerin sıklıkla görüldüğü tek yanardağa sahip bir ülke. İtalya’daki volkanik hareketlerin bu kadar fazla olmasının sebebi ise Avrasya ve Afrika plakalarının birbirine çarptığı coğrafyada bulunması. İtalya’da bulunan üç yanardağdan Etna ve Stromboli hâlâ aktifken Vezüv Yanardağı ise en son patlamasını 1944 yılında gerçekleştirmişti.

Bu yanardağlardan Sicilya Adası’nda bulunan, Avrupa’nın en yükseği olmasının yanı sıra en aktif yanardağı olarak da geçen Etna Yanardağı, faaliyetleriyle korkutucu bir hâl almaya başladı. Dün gece yeniden aktif hâle geçen Etna Yanardağı, lav ve duman püskürterek bölgede bulunan insanların paniğe kapılmasına sebep oldu.

Son zamanlarda özellikle Türk turistlerin de çok ziyaret etmeye başladığı Catania şehrinde bulunan Etna Yanardağı’nın son patlamasından bu yana uzun bir zaman geçmişti. İtalya’nın yetkili isimleri, yanardağ çevresinde bulunan insanlardan panik yapmamalarını istedi.

Yetkililer, gün boyunca açıklamaya yapmaya devam ettiler. Panik yapmaması istenmesine rağmen İtalyan Ulusal Jeofizik ve Yanardağ Enstitüsü, Etna’da bulunan krater içinde yeni bir çatlak daha oluştuğunu duyurdu. Sakin olunmasını isteyen yetkililer, bu çatlakta bir patlama meydana gelebileceğini söylerken lav akışı gerçekleşebileceği konusunda da uyarılar yaptı..

Kaynak-Webtekno

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com