Ana sayfa » Güncel » “POLİSİYE TEDBİRLER SORUNU DAHA DA BÜYÜTÜR”

“POLİSİYE TEDBİRLER SORUNU DAHA DA BÜYÜTÜR”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Saraçhane’de Suriyelilerin sınırdışı edilmesi ve baskıların artması nedeniyle yapılan basın açıklamasına bir grup tepki gösterdi. Polis grubu parktan uzaklaştırdı.

“POLİSİYE TEDBİRLER SORUNU DAHA DA BÜYÜTÜR”

Hukukçular Derneği’nden yapılan yazılı açıklamada, göç ile ilgili problemlerin uluslararası işbirliği olmadan tatmin edici bir şekilde çözümlenemeyeceği belirtildi.

“Devletimiz buna rağmen bu sürecin başından itibaren açık kapı politikası uygulayarak Suriyeli kardeşlerimize tüm dünyaya örnek olacak şekilde sahip çıkmaya çalışmıştır. Bu konuda milletimizin ve devletimizin ortaya koyduğu maddi ve manevi fedakarlığı dile getirmek gerekmektedir” denilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Tüm bu iyi niyetli ve kardeşlik hukukuna dayalı çalışmaların son gelişmelere feda edilmemesi gerekmektedir.

Tüm sorunlar dikkate alınmadan hızlı bir şekilde İstanbul’a kayıtlı değil ise gönderiyoruz şeklinde bir yaklaşımın ilk etapta büyük sorunlara yol açtığı izahtan varestedir.

Bu nedenle gerekirse kayıt olmaları için bu kişilere bir süre verme de dahil alternatif çözüm yolları düşünülmeli, mevcut kararda bir değişikliğe gidilmese dahi bu süreç boyunca alınıp götürülen kişilerin aileleri ile iletişim kurması, insani temel ihtiyaçlarının ve hukuki tüm haklarının sonuna kadar kullandırılması gerekmektedir. Özetle polisiye tedbirler bu sorunu çözmez daha da büyütür..”

Kaynak-Gazete Duvar

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com