Ana sayfa » Yerel » ERTÜRK’TEN, 24 TEMMUZ GAZETECİLER VE BASIN BAYRAMI MESAJI..

ERTÜRK’TEN, 24 TEMMUZ GAZETECİLER VE BASIN BAYRAMI MESAJI..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Ertürk, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında; Tarafsız ve özgür bir basının varlığının güçlü demokrasilerin vazgeçilmez unsuru olduğunu söyledi.

Basında sansürün kaldırılışının 111’inci yıldönümü nedeniyle yazılı bir mesaj yayımlayan Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Ertürk, ulusal ve yerel basın mensuplarının 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını kutladı.

 Ertürk mesajında; kamu yararı gözeterek doğru habercilik prensibini benimseyen, görevini etik ilkeler çerçevesinde yerine getiren basının, demokrasimizin varlığı ve sürdürülebilirliği bakımından önemli kurumlardan biri olduğunu ifade etti.

Başkan Ertürk: “Demokrasiden yana tavır alan yerel ve ulusal medya kuruluşlarının önemli bir görevi icra ettikleri yadsınamaz bir gerçektir. 24 Temmuz 1908 tarihinde sansürün kaldırılmasıyla ifade özgürlüğünün önündeki engeller kaldırılmış, basın tarihimiz açısından bir dönüm noktası yaşanmıştır. 

24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı münasebetiyle, yerel ve ulusal çapta yaşananları özverili bir şekilde haberleştirerek kamuoyunun oluşmasına katkıda bulunan, sürekli ilgi ve desteklerini gördüğümüz basın kuruluşlarımızın bizlere güç kattığını belirtmek isteriz.

İfade hürriyeti ve basın özgürlüğü ile kişisel haklar ve özgürlükler arasındaki ince çizgide tarafsız, objektif ve doğru habercilik yapma uğraşında olan, gerektiğinde zor şartlar altında fedakârca çalışan ve görevini hakkıyla yerine getiren tüm gazetecilerimizin basın bayramını kutluyor, mesleğini icra ederken hayatını kaybeden basın mensuplarımızı ise bu vesileyle bir kere daha saygıyla anıyoruz.” dedi..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com