Ana sayfa » Güncel » DEPREM TARTIŞMASI SÜRERKEN 5 AKADEMİSYEN GÖREVDEN ALINDI!

DEPREM TARTIŞMASI SÜRERKEN 5 AKADEMİSYEN GÖREVDEN ALINDI!

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

İzmir’de ‘Depreme dayanıklı olmadığı’ gerekçesi ile taşınması kararlaştırılan, Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi’nde öğrencilerin ve öğretim elemanlarının tepkisi sürerken beş akademisyen görevden alındı. 

DEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi binasının taşınması kararına ilişkin tartışmalar sürerken dün akşam saatlerinde DEÜ Tiyatro Bölüm Başkanı Semih Çelenk, görevden alındığını sosyal medya hesabından duyurdu.

Çelenk’le birlikte, Resim Bölümü Başkanı Gülay Sağlam, Müzik Teknolojileri Ana Sanat Dalı Başkanı Cihan Işıkhan, Film Tasarımı ve Yazarlık Ana Sanat Dalı Başkanı Dilek Tunalı, Sahne Sanatları Dramatik Yazarlık Anasanat Dalı Başkanı Aslıhan Ünlü de üniversite yönetimince idari görevlerinden alındı.

Taşınma kararına verdiği tepkiyle gündeme gelen Çelenk, “Fakültemiz için, eğitim için, hukuk için verdiğimiz mücadelenin bir ‘ödülü’ olacağını biliyorduk.

Az önce dekan vekili tarafından ‘görülen lüzum üzerine’ Sahne Sanatları Bölüm Başkanlığı görevinden alındım. Bu işlemle ilgili hukuki başvuru yarın yapılacaktır. Ne diyeyim. Hiç şaşırtmıyorlar” dedi..

Kaynak-Cumhuriyet

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com