Ana sayfa » Güncel » İŞTE TÜRKİYE’NİN İLK ELEKTRİKLİ ZIRHLI ARACI..

İŞTE TÜRKİYE’NİN İLK ELEKTRİKLİ ZIRHLI ARACI..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Koç Topluluğu şirketlerinden biri olan Otokar, Akrep zırhlı araçlarının yeni üyesi Akrep II’yi bu seneki Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı’nda tanıttı. 4 x 4 türündeki bu yeni nesil zırhlı araç, orduların şimdiki ve gelecekteki ihtiyaçlarını karşılayabilecek şekilde tasarlandı.

Aracın öne çıkan yönlerinden bir tanesi de dizel, elektrik ve hibrit gibi alternatif güç grupları tarafından kullanılabilecek şekilde tasarlanmış olması. Otonom araçlara geçişe büyük katkıda bulunacak olan Akrep II, güç üretim ve aktarma sistemleri, sensörler, bilgisayarlar, haberleşme ve hedefleme sistemlerinin entegre edildiği bir araç.

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi farklı güç gruplarıyla güçlenebilecek bir araç olan yeni nesil Akrep’in IDEF’19’da tanıtılan sürümü Akrep IIe idi. Bu aracın sunduğu diğer avantajlar arasında çeviklik, düşük termal iz, yüksek hız ve sessizlik bulunuyor.

Orduların farklı ihtiyaçlarını da karşılayabilecek olan Akrep II, bunun için aracın farklı sürümlerini de piyasaya çıkaracak. Aracın çıkacak diğer sürümleri arasında keşif gözetleme, ateş destek, hafif ateş destek ve lazer silahı aracı gibi seçenekleri de bulunuyor.

Ordulara ekstra kuvvet katabilecek olan bu aracın Hafif Ateş Destek sürümü, gözetleme sırasında belirlenen uygun mesafedeki hedeflere orta kalibreli silahıyla müdahalede bulunabilecek. Bu araç, orta kalibre silahla meskun mahal operasyonları ve diğer operasyonlarda askerlere ateş desteği de verebilecek..

Kaynak-Webtekno

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com