Ana sayfa » Güncel » KONAK BELEDİYESİ AIESEC İŞBİRLİĞİYLE, DÜNYANIN İNGİLİZCESİ..

KONAK BELEDİYESİ AIESEC İŞBİRLİĞİYLE, DÜNYANIN İNGİLİZCESİ..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Konak Belediyesi AIESEC İzmir Şubesi’nin ‘Adım At Projesi’ kapsamında yurtdışından gelen misafir öğrenciler ile İzmirli öğrencileri bir araya getirerek pratik İngilizce öğrenmelerini ve kültürlerarası diyalog kurmalarına ev sahipliği yapıyor.

Konak Belediyesi’nin Halil Rıfat Paşa semtinde bulunan Karantina Gençlik Merkezi’nde 4 hafta sürecek olan ‘Adım At’ projesine 7-14 yaş aralığındaki çocuklar katılıyor.

Projeye gönüllü olarak Fas, Cezayir, Tunus, Filipinler, Vietnam, Yemen, Ürdün, Hindistan, Pakistan gibi çoğunluğu Asya ülkelerinden gelen 33 üniversite öğrencisi İzmirli öğrencilerle Karantina Gençlik Merkezi’nde bir araya geldi.

‘Adım At Projesi’ Organizasyon Komite Başkanı Yasin Aktaş, 7-14 yaş aralığında toplam 70 öğrencinin projeye katıldığını ve yaşlarına göre beş ayrı grupta sürdürülecek çalışmanın toplam 4 hafta süreceğini söyledi.

Proje kapsamında konuk öğrenciler İzmirli öğrencilere yaş gruplarına göre İngilizce öğretirken bir taraftan da kendi ülkeleri hakkında bilgiler paylaştıklarını dile getiren Yasin Aktaş, “İzmirli öğrencilere konuk ülkelerin öğrencileri kendi ülkeleri hakkında sunum yaparken diğer ülkelerden gelenler de sunumu yapılan ülkeyi daha yakından öğreniyorlar.

Farklı ülkelerden gelen öğrenciler de böylece etkileşim içinde oluyorlar. Ortak dil olan İngilizce’de de pratik yapmış oluyorlar. Küçük yaş gruplarında ise sunumlar daha basite indirgeniyor daha çok oyunla birlikte İngilizce paylaşımlar yapılıyor. Pratik İngilizce öğrenmenin yanı sıra çok sıkı dostluklar oluşuyor, ülkeler arası farkındalıklar artıyor” dedi.

AIESEC’in binlerce projesinden biri olan ‘Adım At Projesi’ni 2015 yılından bu yana sürdürdüklerini belirten Aktaş, İzmir’de başka belediyelerle de bu proje kapsamında birlikte çalışacaklarını söyledi..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com