Ana sayfa » Yerel » “İŞİMİZİ GERİ VERİN, KURTULUN BU VEBALDEN..”

“İŞİMİZİ GERİ VERİN, KURTULUN BU VEBALDEN..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Aliağa belediyesinde işten çıkarılan işçiler direnişlerinin 64’üncü gününde Belediye önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

İşçilerin Aliağa Belediye binası önünde yaptıkları açıklamaya Petrol-İş Aliağa Şube yönetimi ve işyeri temsilcileri de destek verdi.

“Aliağa halkı bu haksızlığa isyan ediyor”

Basın açıklamasını okuyan Doğanşah Aydın “Haksız hukuksuz bir şekilde işten çıkarılmamızın üzerinden iki ay geçti. Bu iki ay bizim açımızdan hiç te kolay bir süreç olmadı.

Bir yandan hak ettiğimiz ücretlerimizin yatırılmaması nedeniyle ekonomik zorluklar ile mücadele ederken diğer yandan da hakkımızda çıkarılan “Bankamatik çalışanları idi ,Müsteşar maaşı alıyorlardı” gibi bizi Aliağa kamuoyunda itibarsızlaştıracak bilgi kirliliklerini ortadan kaldırmak için mücadele ettik.

Şunu gördük ki Aliağa Esnafı, Pazarcısı, Ev Hanımı,Öğrencisi,Tüpraş-Petkim Çalışanı, Demir-Çelik Fabrikası çalışanı Liman çalışanı Petkim sitelerde, Sosyal Konutlarda ,Yalı Mahallesinde, Cici Sokakta ikamet edeni o ikametgah kağıdını onlara veren muhtarına kadar herkes bize yapılan bu haksızlığa isyan etmekte.”dedi.

“İşimizi geri verin! “

Başlattıkları imza kampanyasında topladıkları imzaları belediye başkanı Serkan Acar’a, devletin ilgili kurumlarına, ilgili siyasal partilere, Cumhurbaşkanlığına göndereceklerini dile getiren Doğanşah Aydın”Seçimden hemen önce ‘Yüksekköyde Hasan Amcamın sobasına atacak bir odunu yok ise vebali bendedir, Fatma Teyzem hastaneye gidemiyorsa vebali bendedir’ diyerek toplumsal sorumluluğu olan bir belediye başkanlığı yapacağını söylemiştir.

Oysa seçimden hemen sonra, bırakın Yüksekköy’deki Hasan Amcayı, belediyeye engelli kadrosu ile girip tekerlekli sandalyeye mahkum bir şekilde çalışan Hüseyin’i ve abisi Mehmet’i ,Eşini yıllar önce kaybetmiş ve evinin geçimini tek başına belediyede temizlik işleri yaparak hayatta tutunmaya çalışan Hatice’yi işten çıkarmıştır. Şimdi Hüseyin ve Hatice’nin vebali kimdedir bunu soruyoruz sizlere?

Bizler yıllarca aldığı maaşın hakkını vererek çalışan belediye emekçileri olarak çok zor bir şey istemiyoruz. İşimizi geri verin ve kurtulun bu vebalden” diyerek açıklamayı sonlandırdı..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com