Ana sayfa » Bilim-Teknoloji » FRANSA ULUSAL GÜNÜNDE, SİLAHLI UÇAN ASKER!

FRANSA ULUSAL GÜNÜNDE, SİLAHLI UÇAN ASKER!

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Fizik kurallarını fazlasıyla zorlayan “insanların uçuşu”nu gerçekleştirmek için jet motorlara ihtiyaç duyuluyor. Iron-Man misali uçmayı sağlayan ekipmanların fiyatının bir hayli yüksek olması ve bu sistemlerin stabil olmaması sebebiyle ne yazık ki seri üretime geçilemiyor.

Prototip olarak geliştirilen ve bir süre daha prototip olarak kalacak olan jet motorlu kıyafetlerin bir modeli, uzun zamandır geliştiriliyordu. Askerlerin çok daha yüksek hareket kabiliyetlerine sahip olabilmesine olanak tanıyan bu zırh, dün canlı olarak tekrar görüntülendi.

Fransa’nın Ulusal Günü olan 14 Temmuz tarihinde (Bastille Günü) Paris’te gerçekleştirilen geçitte gözüken Flyboard Air, jet ski ustası Franky Zapata tarafından kullanıldı.

Flyboard Air’ı uçururken elinde bir adet tüfek de taşıyan Zapata, izleyenler tarafından büyük ilgiyle karşılandı. Dışarıdan bakıldığında fazlasıyla havalı görünen Zapata’nın ardından, Fransa Bayrağı’nın renkleri olan mavi, beyaz ve kırmızı renkleri etkinlik alanı üzerine salan gösteri uçaklarıyla görsel şölen yaşandı.

Zapata’nın giydiği özel zırhın bir adetinin fiyatının 250.000 dolar değerinde olması ise dikkatleri üzerine çekti. Jet motorlu zırh kullanan askerleri etrafta görebilmek için önümüzde uzun yıllar bulunuyor..

Kaynak-Webtekno

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com