Ana sayfa » Bilim-Teknoloji » ABD UÇAKLARINA, UFO ALGILAYICI SİSTEMLER TAKILACAK..

ABD UÇAKLARINA, UFO ALGILAYICI SİSTEMLER TAKILACAK..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-The Daily Mail’in yaptığı habere göre ABD, envanterinde bulunan jet uçaklarına UFO’ları izlemeyi kolaylaştıran bir sistemi eklemeye başladı. Öncelikle şunu belirtmek isteriz ki UFO adı bir kısaltma. Unidentified Flying Object, ya da Tanımlanamayan Uçan Cisim anlamına gelen UFO, radarların ne olduğunu çözemediği şeyler için de kullanılıyor.

Daily Mail’in haberinde konuyla ilgili olarak “Kızılötesi arama ve takip sistemleri (IRST’ler), düşman uçaklarını avlamak için tasarlandı fakat ekstra olarak açıklanamayan nesneleri araştırmak için pilotlara yardımcı olabilir” deniyor.

Askeri yazar Tyler Rogoway, bu teknolojinin on yıllardır var olduğunu fakat şimdi çok daha yetenekli hâle geldiğini ve UFO verilerini toplamada bir devrim niteliği taşıdığını söylüyor.

Rogoway, ABD Donanması’nın Super Hornet filosunun ve ABD Hava Kuvvetleri’nin F-15C uçaklarının yakın zamanda yeni radar sistemlerini alacağını ve bunun da yeni teknolojinin emin adımlarla yolda olduğunun göstergesi olduğunu belirtiyor: “Yeni teknoloji, tanımlanamayan uçan cisimlerin fark edilip onlar hakkında bilgiler toplamada bizi yükselişe geçirebilir. En kötü durumdaysa avantaj sağlar.”

Yeni algılama sistemi, şu an ABD savaş uçaklarında bulunan sistemlerdeki bazı kısıtlamaların da giderilmesini sağlıyor. IRST’lerin en büyük avantajı, standart radarların aksine herhangi bir enerji yaymamaları. Bu da sistemin dışarıdan algılanmasını ve jammer’lar ile etkisizleştirilmesini çok daha zor hâle getiriyor. Bununla birlikte uçağın kendi radarı bozulsa dahi IRST’ler çalışmaya devam edebiliyor olacak..

Kaynak-Webtekno

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com