Ana sayfa » Bilim-Teknoloji » UZAY DENEYLERİNE KATILDI, 5 GÜNDE 3 SANTİM UZADI!

UZAY DENEYLERİNE KATILDI, 5 GÜNDE 3 SANTİM UZADI!

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Sputnik Haber Ajansı, Uluslararası Uzay İstasyonu’na gidecek olan kozmonotlar için geliştirilen teknolojilerin testten geçirildiği bir deneye katılan Fyodor D. takma isimli kişiyle bir röportaj gerçekleştirdi. Moskova’da yaşayan Fyodor D., bu testler sırasında geçtiği aşamaları ve bunun karşılığında ne kadar ücret aldığını da anlattı.

İlk olarak 2 haftalık bir göreve katılan Fyodor D., toplumdan izole bir şekilde 4 kişiyle birlikte 2 hafta boyunca bir müştemilatta kaldığını ve bu görevin karşılığında günlüğü 10 bin rubleden, toplamda 140 ile 150 bin ruble (12 ile 13 bin TL) arasında bir para aldığını söylüyor.

Bu testlere katılmak için hem psikolojik hem de fiziki olarak tamamen sağlıklı olunması gerektiğini söyleyen Fyodor D., yaşadığı deneyimden oldukça keyif aldığını ve boş vakti olduğu için buna devam etmek istediğini de ifade ediyor.

Fyodor, ilk testten yaklaşık 1 yıl sonra bir solunum cihazı testine girdi. Madencilerin kullanıma ek olarak kozmonotların da acil durumlarda kullanabileceği bu cihazın testleri için de 60 bin ruble yani yaklaşık olarak 5.500 TL aldı.

Fyodor’un girdiği üçüncü test, kendisinde fiziksel değişime sebep olan bir testti. Bu testte, kozmonotların omurgalarının gerilmesini önleyen yeni bir korse deneniyordu. Yerçekimsiz bir ortamda gerçekleştirilen bu testin sonunda Fyodor, boyunun 178 cm’den 181 cm’ye yükseldiğini dile getiriyor.

Bir sonradaki testte 5 gün boyunca bir tüpün içinde kaldığını söyleyen Fyodor, tüpe ilk girdiğinde huzur ile dolduğunu ve oldukça rahat ettiğini ancak 5 gün boyunca tüpün içinde hiç kıpırdamadan yatmanın oldukça zor olduğunu da söylüyor. Fyodor, bu test karşılığında da yaklaşık 70 bin ruble (6.300 TL) kazandığını ifade ediyor.

Bu deneylerden sonra daha farklı ve daha zorlu testler için de çağrıldığını söyleyen Fyodor, bunun artısını ve eksisini yazdığında eksi tarafın daha ağır bastığını ve bu yüzden sonraki deneylere katılmayı reddettiğini ifade ediyor..

Kaynak-Webtekno

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com