Ana sayfa » Kültür-Sanat » SESLİ E-KİTAP PROJESİNE BİR KİTAP DAHA GELİYOR..

SESLİ E-KİTAP PROJESİNE BİR KİTAP DAHA GELİYOR..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

Aliağa Belediyesi’nin görme engelli vatandaşlar için başlattığı sesli e-kitap projesi her geçen gün büyüyor. ‘Aliağa Kent Kitaplığı’ serisine ait tüm kitapların seslendirilmesi ve resmi internet sayfası üzerinden okuyucu ile paylaşılmasının amaçlandığı projede bir eser daha kitapseverlerle buluşmaya hazırlanıyor.

Görme engelli vatandaşlar için yaklaşık bir yıl önce başlatılan projede bugüne kadar; 120 sayfalık “Aliağa’nın Antik Kentleri” kitabının 2. Basımı, 436 sayfalık “Aliağa Çevresi ile Birlikte, Güzelhisar” kitabının Düzeltilmiş 3. Baskısı, 320 sayfalık “Myrina ve Gryneion, Arkeolojik Yüzey Araştırmaları” kitabının 1. Cilti, 600 sayfalık “İlkçağdan 21. Yüzyıla, Aliağa Tarihi” ile 215 sayfalık “Tapu Tahrir Defterlerine Göre 16. Yüzyılda Güzelhisar” adlı eserler seslendirilerek Aliağa Belediyesi resmi internet sayfasındaki E-Belediye – Yayınlarımız bölümden okuyucunun hizmetine sunuldu. Eserlerin tamamı program sunucusu, yerel şair Yunus Yeşilöz tarafından seslendirildi.

“SEYYAHLARIN İZİNDE ALİAĞA”NIN OKUMALARI TAMAMLANMAK ÜZERE..

Aliağa Belediyesi, bugüne kadar beş eserin seslendirildiği projeye yeni bir eser daha katmaya hazırlanıyor. ‘Aliağa Kent Kitaplığı’ serisinin 8’inci yayını 247 sayfalık “Seyyahların İzinde Aliağa ve Çevresi 17-20. Yüzyıl” temmuz ayı içerisinde sesli e-kitap projesindeki yerini alacak.

ALİAĞA TARİHİNE İLGİ DUYANLAR İÇİN..

Seyyahlar, seyahatnameler, haritacılık gibi alanlarda Türkiye çapında uzmanlığı ile bilinen araştırmacı- yazar İlhan Pınar’ın 1 yıllık çabaları sonunda ortaya çıkan eserde; 17. Yüzyıldan başlayarak günümüze kadar Aliağa’yı ziyaret etmiş Türklerin ünlü seyyahı Evliya Çelebi’den, İngiliz, Rus, Fransız, İskoç, Avusturya ve Alman dünyaca ünlü birçok seyyahın Aliağa’ya dair seyahatnamelerini konu alan kitap, Aliağa ve çevresiyle ilgili birçok bilinmeyeni gün ışığına çıkarıyor.

Okurseverler bu eşsiz eseri bilgisayar ortamında olduğu gibi seyahat sırasında tablet, cep telefonu vb. mobil cihazlardan da rahatlıkla dinleyebilecek..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com