Ana sayfa » Güncel » BORNOVA BELEDİYESİ İŞÇİSİNDEN, ALİAĞA BELEDİYESİNDEN ATILAN İŞÇİYE DESTEK..

BORNOVA BELEDİYESİ İŞÇİSİNDEN, ALİAĞA BELEDİYESİNDEN ATILAN İŞÇİYE DESTEK..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-DİSK’e bağlı Genel-İş İzmir 7 No’lu Şube üyesi Bornova Belediye temizlik işçileri, sabah mesai saati öncesi şantiyede Aliağa Belediyesinden atılan 179 işçi için basın açıklaması yaptı.

Açıklamaya şube yöneticilerinin yanı sıra Aliağa Belediyesinden atılan Genel-İş İzmir 5 No’lu Şube Yöneticisi Sinan Uğur da katıldı. İşçiler sık sık, “Birleşe birleşe kazanacağız” , “İş ekmek özgürlük” sloganları attı.

Burada konuşan işçi Ömür Taştan, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ın keyfi şekilde 179 işçiyi işsiz bırakmasının kabul edilemez olduğunu söyledi. Taştan, “Bizlerin Bornova’da yaptığı gibi Aliağa’da yaşanılası bir kent yaratan Aliağa Belediyesi emekçileri, işsiz bırakılmak bir yana tüm emekçiler gibi yoksulluk sınırının üzerinde, refah içinde yaşamayı hak etmektedir.

Aliağa kentinin parklarını yaşanabilir kılan, her caddesini büyük bir özenle kendi eviymiş gibi temizleyen, yollarını yapan, hizmet binalarında halkın sorunlarını dinleyip çözüm üreten Aliağa Belediyesi işçisidir” dedi.

“Aliağa Belediyesi işçisine karşı yapılmış bu saldırı aynı zamanda bizlere karşı yapılmıştır” diyen Taştan, “Buradan ilan etmek isteriz ki bizlere açmış olduğunuz kavga kabulümüzdür. Bu kavgada sınıf kardeşlerimizle birlikte Aliağa Belediyesi işçilerinin yanında olduğumuzu büyük bir kararlılıkla belirtmek isteriz. Mücadeleleri mücadelemizdir” şeklinde konuştu.

Aliağa Belediyesinden atılan Genel-İş İzmir 5 No’lu Şube Yöneticisi Sinan Uğur ise, “Bizler büyük bir haksızlığa uğradık. Hiçbir gerekçe gösterilmeden işten çıkarıldık. İşten çıkarılmamızın arkasında yatan temel neden sendikalı, toplu sözleşmeli ve sosyal hakları olan işçilere karşı sermayenin genel tutumunum bir parçası. İstenen tamamen ucuz işgücü cenneti yaratmak.

Bizleri açlık sınırında, sendikasız, güvencesiz çalıştırmak istiyorlar. Böyle bir amacın karşısında biz bu muameleye maruz kaldık. Bunun karşısında sermaye, işçi sınıfını yalnızlaştırarak, bölerek, parçalayarak amaçlarına ulaşmak istiyor ama bunu başaramayacaklar.

Çünkü sendikamız, diğer şubelerimiz, sizler bizim bu mücadelemizi kendi sorununuz olarak görerek İzmir’in her köşesine duyuruyorsunuz. Bir ekmeğinizi bizlerle bölüşmek için göstermiş olduğunuz çabayla bizleri yalnız bırakmadığınızı gösteriyorsunuz. Bu açıdan mücadelemize büyük bir güç verdiğinizi belirtmek istiyorum” diye konuştu..

Kaynak-Evrensel

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com