Ana sayfa » Yerel » ALİAĞA’DA SON 6 AYDA 229 ÇİFT NİKAH MASASINA OTURDU..

ALİAĞA’DA SON 6 AYDA 229 ÇİFT NİKAH MASASINA OTURDU..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

Aliağa Belediyesi Evlendirme Memurluğu, 2019 yılının ilk altı ayında 229 çiftin nikâhını kıydı. Bu nikâhların 22 adeti yabancı uyruklu kişiyle evlilik şeklinde gerçekleşti.

Evlendirme memurluğundan elde edilen bilgilere göre 7 Fas, 3 Rusya, 2 Almanya, 3 Azerbaycan, 1 Türkmenistan, 1 Kırgızistan, 1 Yunanistan, 1 Bulgaristan vatandaşı kadın, Türk vatandaşı erkek ile dünya evine girdi. 1 İspanya ve 1 İtalya vatandaşı, Türk vatandaşı kadın ile nikah kıydı. Suriye vatandaşı olan 1 çiftin nikahları gerçekleştirildi. Ayrıca nikahlarını Aliağa dışında kıymak isteyen 27 çifte de evlenme izin belgesi düzenlendi.

Toplumu oluşturan en önemli yapı taşının aile olduğunu belirten Aliağa Belediyesi Nikâh Memuru Aydan Mangura, 2019 yılında Ocak ve Haziran ayları arasında 229 çiftin nikâhını gerçekleştirdikleri bilgisini verdi. Mangura ayrıca, 77 nikâh ile en fazla nikâhın haziran ayında, en az nikâhın ise 18 nikâh ile mart ayında gerçekleştirildiğini belirtti.

Nikâh için gerekli belgeler hakkında da bilgiler veren Mangura, “Evlendirme dairemize başvuruda bulunmak isteyen çiftlerimiz öncelikle sabah saatlerinde kimlik ve bir fotoğrafları ile birlikte evlilik raporu için bir sevk kâğıdı almaları gerekiyor. Sağlık ocağımız saat 11.00’e kadar kan aldığı için çiftlerden özellikle sabah saatlerinde sevk almalarını rica ediyoruz.

Çıkan kan sonuçlarından sonra dört fotoğraf ve bir kimlik fotokopisi ile birlikte gelen çiftlerimizin müracaatlarını alıyoruz. Müracaat edilen günün ertesi gününden itibaren çiftlerimiz ne zaman isterlerse nikâh akitlerini gerçekleştiriyoruz” dedi..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com