Ana sayfa » Güncel » EMEP’TEN DİRENİŞÇİ ALİAĞA İŞÇİSİNE DESTEK ZİYARETİ..

EMEP’TEN DİRENİŞÇİ ALİAĞA İŞÇİSİNE DESTEK ZİYARETİ..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Direnişlerinin 54. Gününde işten çıkarılan Aliağa Belediyesi işçilerini ziyaret eden Emek Partisi Genel Başkan Yardımcısı (EMEP) Levent Tüzel ve İzmir İl Yönetimi süreç hakkında işçilerin gözlemlerini dinledi. 

Mücadelelerini hem direniş çadırında hem de Aliağa’nın çeşitli merkezlerinde sürdüren ve Aliağa halkından da destek aldıklarını, imza kampanyalarının sürdüğünü dile getiren işçiler aynı zamanda arabulucu sürecinin de başladığını ancak kendilerinin işe iade davalarını sürdüreceklerini aktardı.

Direniş çadırında işçilere seslenen Tüzel “31 mart yerel seçimleri sonrası yeniden seçilen belediye başkanının baskılarını arttırdığı, kadrolu işçilerin görev yerlerinin değiştirildiği, emekliliğe zorlandığı bir sürecin gelmiş olduğu bu noktada 179 işçi işinden ekmeğinden buradaki sendikalı mücadeleden edilmiş olduğunu gördük, işçi basını ve çeşitli basın organları üzerinden takip ettik.

Belediye başkanı Serkan Acar’ın belediye borçlarını bahane ederek işçileri işten çıkarması bu gün iktidar bloğunun yönetim anlayışının bir yansımasıdır. Halk beni seçti istediğimi alır istediğimi çıkartırım belediye yönetim anlayışı bu gün egemen iktidardaki siyasetin Aliağa’daki yansımasıdır. Aliağa halkı borç ödeme planını bu şekilde çözsün diye Serkan Acar’a yetki vermedi.

Ülkemizin genelinde de fedakarlık halktan ve emekçinin emeği üzerinden yapılmak isteniyor. Yanlışlık burada başlıyor. Bu hem ülke düzeyinde hem de Aliağa’da böyle oluyor. Hazırlanan ekonomi paketlerine baktığımızda işçilerin kıdem tazminatına göz dikiliyor, bes dayatmaları zorunlu hale getiriliyor, vergiler tabana yayılsın diyerek vergi yükümüz arttırılıyor.

Sermaye partilerinin ve sermaye sınıfının bu anlayışı şimdi Aliağa’da Serkan Acar eliyle doğrudan işçi arkadaşlarımız işten çıkartılarak belediyenin yükü hafifletilmek isteniyor. Çözüm işçilerin işten çıkarılması değildir. Aliağa’da halkçı bir yönetim demokratik bir yerel yönetim mümkün ve zorunlu ancak tercih edilmiyor. Yerellerde halka saldırmanın, ekonomik krizi halka fatura etmenin bir bedeli olacağını göstermek durumundayız.

Aliağa halkı sizlerin yanındadır. Hiçbir belediye işçisinin işinden olmasını istememiştir. Sizler burada yaşayan yurttaşların bir parçasısınız. Dolayısıyla bu mücadeleyi hep birlikte büyüteceğiz.” dedi.. 

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com