Ana sayfa » Güncel » CÜBBELİ’DEN İLGİNÇ FETVA; “KERTENKELE’Yİ BİR VURUŞTA ÖLDÜRENE 100 SEVAP VAR..”

CÜBBELİ’DEN İLGİNÇ FETVA; “KERTENKELE’Yİ BİR VURUŞTA ÖLDÜRENE 100 SEVAP VAR..”

Yazar: Erdinç Şahin
1 yorum

KUZEYEGEHABER-“Cübbeli Ahmet” olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü’nün “Kertenkeleyi bir vuruşta öldürene 100 sevap var” şeklindeki sözlerine CHP’li milletvekili Mahmut Tanal sert tepki gösterdi.

Hayvan hakları ve hayvanlara yapılan kötü muameleye ilişkin çalışmalara ağırlık veren TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi ve CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, kamuoyunda ‘Cübbeli Ahmet’ olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü’nün “Kertenkele öldürmek sevaptır”sözlerine sert tepki gösterdi ve kabul edilemez olduğunun altını çizdi.

Cübbeli’nin hayvanlara sevgi ve merhametle muamele edilmesini emreden İslam’la da çeliştiğini kaydeden CHP’li Tanal, Diyanet’i Cübbeli’nin iddiasına cevap vermeye davet etti.

Tanal, “Hukuk insanın, tüm canlıların birlikte sağlıklı, huzurlu, güvenli bir düzen içinde yaşamasını amaçlar. Cübbeli Ahmet Hoca’nın ‘Kertenkele öldürmenin sevap kazandırdığı’ yönündeki iddiası, merhamet dini İslam’la da çelişiyor. Diyanet’e çağrı: Kertenkele öldürmenin dinde yeri var mı” diye yazdı.

‘CÜBBELİ’DEN SAKLAYIN!’
Tanal, bir başka Twitter paylaşımında ise Şırnak’ın Cizre ilçesinde vatandaşlar tarafından ‘Türk Semenderi’ adlı nesli tükenmekte olan bir kertenkele bulunduğu bilgisini aktararak, “Aman Cübbeli Ahmet Hoca’dan saklayın!” şeklinde Cübbeli’ye göndermede bulundu..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

1 yorum

Kuran müslümanı 6 Nisan 2022 - 17:06

Kertenkele Hadisi bizlere sahih hadis kitaplarında uydurma hadisler olduğunu gösteriyor. Çünkü bir hayvan neden Hz. İbrahimi öldürmek istesin? Velevki istedi, dedesinin suçunu bu günkü hayvanlar neden çeksin? Neresinden baksan hurafe.

Yanıtla

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com