Ana sayfa » Güncel » DİKİLİ CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI TALİMAT VERDİ, ALİAĞA KOM OPERASYON YAPTI..

DİKİLİ CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI TALİMAT VERDİ, ALİAĞA KOM OPERASYON YAPTI..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Dikili Cumhuriyet başsavcılığı tarafından verilen soruşturma talimatı doğrultusunda Aliağa KOM Grup Amirliği tarafından yürütülen çalışmalarda; Afgan uyruklu olduğu tespit edilen 704 göçmen ile 10 adet deniz motoru, 10 adet lastik bot, 672 adet can yeleği ele geçirildi.

Göçmenlerin güvensiz bir şekilde ve yasa dışı yollarla haklarında tedbir kararı uygulanan kişiler tarafından ülke dışına kaçırılması da yürütülen yoğun çalışmalar sonucu engellendi.

Soruşturma kapsamında kaçakçılarla irtibat halinde olduğu ve birlikte hareket ettiği tespit edilen toplamda 100 şüpheli şahıs daha tespit edildi. 13 kişi de soruşturma süresince ara yakalama kararı ile yakalandı. Şüphelilerden biri ise Dikili ilçesinde 2019 yılı Nisan ayında, 2011 doğumlu bir göçmenin ölümüne sebebiyet vermekten hala aranıyor. Ayrıca 2 kişiye de uyuşturucu kullanma gerekçesiyle adli işlem yapıldı.

Dikili Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında tutuklu bulunan 14 şüpheli haricinde Ankara’da 2, Aydın’da 2, Balıkesir’de 25, Bursa’da 3, Çanakkale’de 5, İstanbul’da 9, İzmir’de 30, Şanlıurfa’da 3, ve Kocaeli’de ikamet ettiği tespit edilen 81 şüpheliye yönelik toplam 9 ilde bu sabah saat 06:00’da eş zamanlı operasyon düzenlendi. Yapılan operasyonlarda Dikili ve Aliağa’da toplam 55 şüpheli yakalandı.

Soruşturma kapsamında 24 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmalar halen devam ediyor..

blank

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com